sobre lliurealbir

Aquesta tarda estava pensant en canviar o actualitzar el servidor web i he començat a pensar què era tot el que hi tenia posat per tal de tenir-ho cotrolat. Fent una llista d’aplicacions m’he adonat que estava fent la famosa pàgina “About” o “acerca de” que hia ha a tot arreu menys aquí. De manera que tres anys i mig després n’he fet una. No és gran cosa, però com diu aquella dita en castellà “más vale tarde que nunca”

Aquí la teniu, en deixo un enllaç permanent a la columna dreta. A veure si em poso les piles amb la web , que la tinc la pobre…

Jugant a futbol amb microformats

Ni jo mateix entenc massa bé de que va, però llegeixo al blog de d’en TorresBurriel que a Salamanca la gent de “The Cocktail” donara una xerrada sobre microformats aquesta tarda. Pel que sembla serà una cosa força diferent, perque ho plantejen com un joc de futbol. Tot i que obviament a Salamanca, aquesta tarda no hi podré ser, m’apunto a la seva proposta essent el porter del Barcelona i parant un gol, que bona falta ens hagués fet aquest diumenge passat. Suposo que els assistents fliparan (jo espero fer-ho demà) perque de moment és força intrigant.

Hackiluro Mataró 2006 : xerrada Guifi.net

Hackiluro Mataró 2006Ahir vaig anar a passar la tarda al Hackmeeting Hackiluro al CSOA La Fibra de Mataró. No havia anat mai a una quedada d’aquest estil i vaig quedar gratament sorprès. L’espai era molt gran i estava ple d’ordinadors(molts amb les tripes a l’aire) i gent per tot arreu que entre xerrada i xerrada s’organitzaven en petits grups per compartir experiències. Tot i que només vaig anar a les dues xerrades de Guifi.net, hi havia tres espais diferents on se’n simultanejaven altres i la veritat que donava una sensació de dinamisme que em va agradar molt. De fons hi havia un DJ que anava punxant música i com no, una barra de bar on vaig estar xerrant força estona.

Xerrada guifi.net : Comuns Sense filsLa primera xerrada de guifi.net anava sobre el Comuns Sense Fils, una mena de llicència que pretén aclarir la manera com es conforma una xarxa lliure i quins son els punts clau perque ho continui essent. Com ja es va explicar a la xerrada potser hi haurà qui no l’entengui, no la vulgui entendre o no la consideri necessària , però almenys es un bon intent per establir entre els qui s’hi adhereixin uns acords comuns sobre com volem que sigui una xarxa lliure. A la part inferior de la columna dreta hi tinc una imatge que enllaça al Comuns Sense fils i que indica que m’hi adhereixo com a persona.

A part de veure l’ambient i d’anar a les xerrades, va ser una tarda força curiosa perque vaig trobar una altra persona interessada i amb moltes ganes de fer xarxa a Sabadell, i vaig conèixer a una altra persona que vol muntar un node a Sant Cugat i amb la que havia parlat als forums de guifi, a part de trobar gent que feia temps que no veia(una, 13 anys!!!). I per acabar , explicar l’anècdota curiosa del divendres tarda, quan estant quasi sol a la feina vaig enviar el programa del hackmeeting a la impresora i me’l va portar el gerent, que encara a aquelles hores existia: “Això que posa manifiesto hackmeeting es teu?”. Res més lluny que considerar-me el què ell deu pensar que és un hacker, però per la cara que va posar, tampoc vaig voler entrar a matisar.

123456

Fa uns dies vaig inmortalitzar el moment en que el meu cotxe va fer 123456 Kilòmetres, com podeu veure al velocímetre, vaig parar i tot només per fer la foto. Per poc que al parcial no hi surt 2345

123456 Kms !!!!

SBDalbir V2- Guifi.net a Sabadell

Ja feia tres setmanes que anava entretingut per poder canviar l’antena de guifi.net de lloc. No estava pas mal col·locada ni res, però estar a 20 cm d’un desnivell de 6 pisos no feia massa gràcia i no invitava a trastejar gaire. Després d’anar a una reunió al Vallès oriental i conèixer en Maurici que havia captat el ssid del meu node des de Cardedeu, em vaig proposar de canviar-lo de lloc per tal de poder posar una antena addicional i mirar d’enllaçar amb ell. Així doncs, un procrastinador impenitent com jo, es va posar les piles i començar a pensar tot el que em feia falta.

  • 1 màstil galvanitzat de 2.5m d’alçada, 4 cm de diàmetre i 2 de mil·límetres de gruix
  • 1 joc de vents, incloent els tensors, l’abraçadera del màstil i 24 metres de cable ( me n’ha sobrat un munt)
  • 3 tacs autonose-que, tenen un nom pero no m’en recordo.
  • 2 Sacs de formigó sec
  • 1 test de plàstic de 50 cm de diàmetre
  • 1 gaveta, una pala, un trepant (potro) i una mena de broca-batedora
  • Eines variades, brides de plàstic, filferro, cordill…

SBDalbir , guifi.net wirelessa Sabadell -El motlleLa primera setmana vaig fer el ciment, a dalt del sisè pis, pujant els sacs i l’aigua per una escala d’alumini, juntament amb tot el material. Motiu suficient per notar-me els ronyons durant un parell de dies. Al mateix temps que anava fent el ciment, em van ajudar a anar collant els vents als agafadors que després d’omplir el motlle amb el màstil a dins, van servir per aguantar-lo inmòbil. La setmana passsada vaig pujar un moment a tensar els vents, tot esperant que s’hagues assecat bé el formigó

SBDalbir , guifi.net wirelessa Sabadell I aquest migdia, amb l’ajuda d’un dels veïns, he desmuntat el màstil vell, l’he tornat a posar a lloc pero ja sense la omni. Després he descollat la caixa estanca i tibat els cables d’alimentació i de xarxa per fer-los arribar al seu nou lloc. Després de posar l’antena, he collat la caixa al màstil, estalviant-me un connector i 3 metres de cable, que d’acord que és de baixa pèrdia, pero si no hi és segur que encara perd menys. Tampoc ho comprovaré, però m’ho crec i jastà. La caixa no sabia ben bé com aguantar-la i al final l’hi he posat com un cinturó de vàries voltes de filferro que he fet passar per una brida d’antena clàssica. Ha quedat prou fort, bastant més que el amb brides de plàstic que és com m’imaginava durant la setmana que ho faria.

Això de fer coses d’aquesta mena és força més gratificant del que em podia arribar a imaginar. Si em sent el meu pare…En fí, que ara ja podré potinejar amb condicions i fer coses interessants. A veure si arranquem guifi.net a Sabadell!!!!

L’anunci de la selecció : Si ells el treuen, nosaltres el posem!!

Arrel del partit de la selecció catalana de futbol contra la slecció d’Euskadi que s’ha de jugar properament, de l’anunci que es va fer per promocionar-lo i de la seva retirada per motius qu eno acabo d’entendre si no fos que també retiressin la meitat d’anuncis de la tele. Veig que en poc temps s’ha muntat a la blogosfera catalana un moviment per posar el video a la xarxa. Així que aquí em teniu apuntant-m’hi.

Si ells el treuen, nosaltres el posem!!!!

Virtualització

Ja feia força dies que anava sentint parlar de la virtualització, que informàticament parlant, es podria dir de forma ràpida qeu consisteix en fer funcionar un sistema operatiu dins d’un altre. Així per exemple pots estar treballant en linux , executar un programa i trobar-te amb una finestra on a dins hi corre un windows, o a l’inrevés. Un dels programes més coneguts es el vmware, del que fa poc em vaig baixar gratuitament una versió per windows i una versió per linux. A la feina hi vaig instal·lar el de windows , és clar, i veient que anava força be i amb una mica d’ajuda treta de forums i posts, m’he instal·lat la versió linux a casa. Ahir m’hi vaig estar barallant i al final vaig aconseguir crear una maquina virtual amb Xp Professional.

Es veritat que amb un pentium4 1800 amb 512 Mb de ram no va molt suelto tot plegat, sobretot si pretens funcionar com si no passés res, però la possibilitat de poder fer d’aquesta manera les poques coses que faig amb windows, em fa pensar una cosa que no m’havia plantajat mai: eliminar la partició de windows!!!. Només de pensar el poder tenir aquest pensament em posa molt content, sobretot perque a la primera posada en marxa del XP m’apareixien un parell d’alertes que em deien “puede que su equipo este en riesgo” i “Archivo de outlook express dañado”.

Aqui deixo una bonica captura de pantalla

Resum quedada guifi.net a Sabadell

Després de tant de temps sense tenir accés a internet i de no escriure res de res, reconec que he perdut una mica el costum, tot i així m’agradaria fer una mica de resum de la quedada Guifera a Sabadell del dissabte passat.

Vaig enviar un correu a tots els que estavem apuntats a la zona de Sabadell , als propietaris dels nodes de Cerdanyola i Barberà i a alguns coneguts , per quedar el dissabte a les 5 de la tarda a una terrassa del centre de Sabadell.

Tot i que els companys de Barberà i Cerdanyola no van poder venir espero que algun altre dia poguem fer la cerveseta, hi ha més dies que llonganisses. Al final vam ser quatre persones, de SBDCervantes, SBDFerran, SBDalbir i d’un nou node projectat que encara s’ha de crear. Els punts que havia passat a la convocatòria eren més per fer boca que no pas per seguir-los, tot i així, durant una hora i mitja més o menys vam parlar de:

  • La ubicació geogràfica de cadascun i quines possibilitats de connexió serien mes factibles/fàcils
  • Quin material es necessita per muntar un node.
  • Anar a fer proves al nou node projectat, a una illa de cases de casa meva, amb el material sobrant que tenim actualment.
  • Fer proves de SBDXesco a SBDalbir, que de moment quedara en mode AP.
  • Mirar de posar en marxa el node projectat SBDilla per donar empenta a SBDSabates
  • Buscar la manera d’estar en contacte i coordinats, de moment per correu i per la llista de guifi.net

Espero que d’aquí a poc temps poguem dir que ja comencem a fer coses. Per a qui no va poder venir, que no pateixi que això de fer quedades esta prou bé, aixi que suposo que en farem més.

SAX!!! (Salut amor i Xarxa)