Hackiluro Mataró 2006 : xerrada Guifi.net

Hackiluro Mataró 2006Ahir vaig anar a passar la tarda al Hackmeeting Hackiluro al CSOA La Fibra de Mataró. No havia anat mai a una quedada d’aquest estil i vaig quedar gratament sorprès. L’espai era molt gran i estava ple d’ordinadors(molts amb les tripes a l’aire) i gent per tot arreu que entre xerrada i xerrada s’organitzaven en petits grups per compartir experiències. Tot i que només vaig anar a les dues xerrades de Guifi.net, hi havia tres espais diferents on se’n simultanejaven altres i la veritat que donava una sensació de dinamisme que em va agradar molt. De fons hi havia un DJ que anava punxant música i com no, una barra de bar on vaig estar xerrant força estona.

Xerrada guifi.net : Comuns Sense filsLa primera xerrada de guifi.net anava sobre el Comuns Sense Fils, una mena de llicència que pretén aclarir la manera com es conforma una xarxa lliure i quins son els punts clau perque ho continui essent. Com ja es va explicar a la xerrada potser hi haurà qui no l’entengui, no la vulgui entendre o no la consideri necessària , però almenys es un bon intent per establir entre els qui s’hi adhereixin uns acords comuns sobre com volem que sigui una xarxa lliure. A la part inferior de la columna dreta hi tinc una imatge que enllaça al Comuns Sense fils i que indica que m’hi adhereixo com a persona.

A part de veure l’ambient i d’anar a les xerrades, va ser una tarda força curiosa perque vaig trobar una altra persona interessada i amb moltes ganes de fer xarxa a Sabadell, i vaig conèixer a una altra persona que vol muntar un node a Sant Cugat i amb la que havia parlat als forums de guifi, a part de trobar gent que feia temps que no veia(una, 13 anys!!!). I per acabar , explicar l’anècdota curiosa del divendres tarda, quan estant quasi sol a la feina vaig enviar el programa del hackmeeting a la impresora i me’l va portar el gerent, que encara a aquelles hores existia: “Això que posa manifiesto hackmeeting es teu?”. Res més lluny que considerar-me el què ell deu pensar que és un hacker, però per la cara que va posar, tampoc vaig voler entrar a matisar.