Copyfight revisited

Marta Peirano i David Casacuberta al CopyFightPer trencar una miqueta amb la meva tendencia a dir que faré coses que al final no faig, avui m’he passat pel Centre d’Art Santa Mònica a escoltar les conferencies que la gent de elastico han preparat dins de l’àmbit del copyfight, sobre software i cultura digital. I si dic lo de trencar la tendencia és perque al final no vaig anar a al Segon Concurs de wardriving de Sant Antoni, però ni tan sols a treure el cap. Aquestes mogudes sovint fan pal, però he de reconèixer que després me n’arrepenteixo, sobretot després de veure què t’has estat perdent, en aquest cas les zerrades del primer CopyFight. I encara em sap més greu perque les de demà, amb en David Bravo (del que estic llegint el seu llibre actualment, copiat és clar) i Nacho Escolar, que son les que més m’interessen, no hi podré anar perque me’n vaig a passar el cap de setmana a Bilbao. Quina putada no, per alla amb els pintxos, les canyes i tot plegat no? (ja ho se que em queixo de vici)

Les dues xerrades han estat força bé, potser hi havia una trentena de persones, no moltes és veritat, pero ha anat força bé per tenir una bona estona de precs i preguntes on es xerrava bastant distesament. Fa goig de veure que hi ha gent que pensa igual que un mateix, de fet ha sortit a la conversa, parlant de l’adopció del programari lliure, el fet que hi hagués tant poca gent tenint en compte que estem a Barcelona i com de difícil resulta a vegades convencer als que t’envolten dels seus avantatges. Tothom estava molt d’acord en que en aquest sentit, l’educació a les escoles és fonamental perque “el primer contacte” amb un ordinador no sigui en entorns privatius, ja que l’assimilació que fa molta gent de conceptes com internet amb la e blava, és difícil de trencar quan a la pràctica del dia a dia, escollir programari lliure sembla més una opció personal o ètica, que no pas una altre camí alternatiu, sovint millor, a les “opcions” de les grans empreses. Així, que els centres públics i les administracions poc a poc hi apostin més , sobretot per evitar pagar les llicències d’ús(entre tots), és un dels factors que haurien d’ajudar tot i que penso que els de les grans empreses tampoc són coixos i s’haurà d’anar veient com evoluciona tot plegat.

Sap greu el rotllasso aquest, però de veritat que dies com avui em sento diferent. Qui hi pugui anar demà, que hi vagi, segur que valdrà molt la pena i a més a més passaràn una bona estona. Sinó com pot ser que en David Bravo aparegués al Noche sin Tregua del Paramount Comedy? (via Garito)

Oh!!!!

– Mira que t’he portat, una sorpresa!!!!

– a veure això que em dius?

– mira….

– Collons!!!!! quina sorpresa!!!!!

Mobilitat!!!!!

Després d’una temporadeta no tant llarga com de costum, la vigília de reis em vaig firar i em vaig demanar el trastu que m’ha arribat avui: un Dell Inspiron 630m. No tant llarga com de costum perque diria que des que vaig decidir que el proper ordinador que comprés seria un portàil, fins que al final he decidit que el volia ja, només hauran passat uns tres mesos o menys. Per al reproductor mp3 al menys m’hi vaig estar un any.

El meu nou ordinadorUna de les coses que no veia clar dels Dell és que jo sóc dels que m’agrada anar, mirar, tocar, pensar, tornar a nar, tornar a mirar, tornar a tocar i pensar-m’ho tot plegat un parell de cops més, i és clar, això d’haver de fer la comanda per la web, obviant tots aquests passos no m’acabava de convèncer. Però que collons!!! ja estic fart de mirar, me’l quedo i punt.

Al final: Pentium M760 2GHz, 2Gb RAM, 100 Gb HD, pantalla WXGA de 14″, wireless, bluetooth, gravadora de DVD i tot el que acostumen a portar aquests trastus, tot plegat en 2.5 Kg i amb força bon preu. Em sembla que es deuen estar treient stocks de sobre perque em regalaven una impresora, em descontaven 200 euros, em regalaven el bluetooth i em doblaven la memòria. Tot i que, com que a casa ja tinc dos impresores (de les que valen menys que els cartutxos) els vaig trucar per dir-los que la impresora me la canviessin per una bossa, pero al final m’han enviat les dues coses. Com s’enrotllen aquesta gent….

En fí, un trasto més amb el que passar les hores que ja li tinc assignades, per exemple, si al final cualla, les del proper dissabte al matí

Llistes

Ja fa uns dies que a part de les cabòries estandar, tinc altibaixos sobtats d’ una cosa i la contraria, i en un moment d’aquests, em sembla que va ser el dilluns, vaig pensar “s’ha de fer coses”. En aquell moment deuria estar fent alguna cosa de la web, que francament ultimament la tenia força abandonada, i de seguida vaig pensar “faré alguna cosa a la web cada dia, per petita que sigui”. Potser hi va tenir a veure aquest post de la Mestressa sobre productivitat personal i to-do lists , però la questió és que vaig resuscitar el meu compte a ta-da lists i després de mirar-me’l una estona, vaig decidir afegir coses i fer-ne algunes. Així avui ha estat un dia molt i molt productiu i de la cincuantena de coses que hi tinc apuntades en diferents categories :

  • He acabat de corretgir les plantilles de wordpress que no funcionaven correctament
  • He posat en marxa el plugin Falbum per visualitzar les fotos del flickr dins d’una pàgina en aquesta web(deixo un enllaç a la dreta)
  • He posat en marxa el mod_rewrite per canviar la forma en que es generen els links de la pagina, així en lloc de veure adreçes tipus www.lliurealbir.com/?p=12345 ara els links tenen la forma http://www.lliurealbir.com/categories/concerts, que vulguis que no sempre queda més txulo, apart que s’indexa millor al gugel(tot i que no se pas si això em convé gaire perque els que busquen fotos des d’aquest buscador al final em tombaran el txiringuitu)
  • He baixat i provat una desena de plugins de wordpress que encara tinc pendent d’acabar d’instal·lar i posar en marxa
  • ah si, entre tot això tambe he sopat i xatejat amb la penya
  • actualitzacióAh, i ara al recollir tot plegat per anar a dormir també he abocat un got de vi al teclat….

Esta bé que surtin les coses quan t’hi poses, tant de bo tots els dies rendissin tant com avui. Si ja costa posar-se a fer coses, potser el secret consisteix en treure’s la mandra, i quan es fa quelcom, posar-s’hi a sac i mirar d’aprofitar al màxim.

Endolls

Aquí estem, primer post de l’any. L’altre dia no se a qui explicava una anècdota que no se d’on vaig treure, que anava d’una empresa on cada nit se’ls reiniciava, més o menys a la mateixa hora, no se quin servidor super crític i no tenien cap mena de pista sobre les causes. Després de mirar-ho, provar-ho i inventar-ho tot encara seguien sense la més mínima idea de què coi estava passant. Tant desesperats estaven que al final algú es va oferir per passar la nit en vetlla davant de la pantalla vigilant totes les alertes i registres en temps real. Quan passaven deu minuts de la hora fatídica es va obrir la porta de la sala i va entrar la senyora de fer feines:

– “Buenas noches!, trabajando hasta tarde eh? enchufo
aqui el aspirador un momentito y no le molesto mas eh?”

Ja se que és la típica història que no saps si és llegenda urbana o no, però avui quan he arribat a casa he tingut la mateixa sensació que deuria tenir aquell currante. Tenir la web allotjada a casa, un pis de lloguer amb una instal·lació elèctrica molt deficient (vaja , que necessita millorar molt) té els seus desavantatges, i és que sovint salta la corrent i si no hi ha ningú es queda tot parat. Ja havia vist des de la feina que la web no funcionava, i he pensat que segur que es tractava del mateix de sempre, però no! aquesta vegada el cable d’alimentació del router s’havia desenganxat per una tibada. Podria investigar altres opcions com ara posar un SAI, allò del wake on lan o inclús altres coses més extranyes, però potser el més senzill seria contractar un hosting com cal i oblidar-me d’un munt de problemes. Suposo que després potser no em faria ‘tanta’ gràcia.

Actualització: Avui 17 de gener ha tornat a marxar la llum i la web ha esta parada almenys tota la tarda i finalment m’he mirat el setup per a posar lo del wake on lan, d’aquesta manera potser estarem online més estona….