SBDAlbir ja veu el cel !!!

Avui ha estat un dels dies més productius dels últims temps. Aquest matí he pujat a Guifi.net el mapa de la zona de Sabadell , que si bé no ha quedat amb molta precisió, de moment és el que hi ha. Per altra banda, ahir al matí vaig matinar per anar a comprar una caixa estanca en un magatzem de material elèctric abans d’anar a treballar, així que aquesta tarda m’he proposat penjar-la a la teulada. Jo no ho veia gaire clar, però al final hi he acabat posant el linksys a dins i tot, pendent encara de decidir quina antena li poso i d’endreçar una mica el percal de cables que he deixat pel mig del pas.

Actualment no dona accés a internet però si que s’hauria de poder consultar aquesta mateixa web a través de la seguent adreça http://10.138.68.2 , sempre i quan s’estigui apropet de casa meva. Dema hi faré algunes fotos i les posaré per aquí per fardar una mica 😛

Actualització: Vaig dir que penjaria les fotos i ho vaig fer, pero em vaig oblidar de posar l’enllaç. Aqui teniu la galeria de fotos de SBDalbir al flickr, com podreu veure no és gran cosa, però amb lo ‘manetes’ que sóc jo ja esta bé, ja….

Roger Mas – El temps s’ha trastocat

Potser

Aquest matí he estat pensant que seria una bona idea escriure aquí moltes de les coses que nomes dic de paraula a la gent i que només serveixen per ratllar-los a ells i per deprimir-me a mi, així matariem dos pardals d’un sol tret. Per una banda deixaria de guanyar-me fama d’inadaptat, egocèntric, i sobretot pessimista, i per l’altra trobaria altres temes per parlar a la web, amb l’afegitó que al haver d’escriure’ls, vulguis que no, suposo que s’acabaria instal·lant un lleuger ordre i cautela als meus pensaments. Si fos prou fàcil com per dur-ho a terme, tots estariem tots més tranquils i jo particularment més entretingut, però francament, ara per ara no m’hi veig capaç.

Sting – If I Ever Lose My Faith In You

SAX!!!!!

SBDAlbir en proves!!!!

Doncs aqui estem, fent xarxa!!!!! Fa una estona que he instalat el squid al ubuntu que comentava l’altre dia, i amb l’ordinador portatil del Marçal he fet la primera connexio a SBDAlbir!!! A la imatge superior es pot veure les dades de connexio que m-ha assignat dinamicament la radio. No se si ho he fet de la manera mes correcta, pero ara aixo m’es igual, me’n vaig corrent a guifi.net a actualitzar les dades del meu node!!!!. D’aqui uns dies, despres d’estabilitzar una mica tot plegat, intentare pujar la radio al terrat.

Per cert, que estic escrivint des del menjador amb el portatil i resulta que te el teclat en holandes, per aixo no poso accents. Sens dubte un gran dia!!!!

Salut, Amor i Xarxa!!!

Ubuntu

Sembla que per fí, després de quasi deu dies de problemes amb la web, es comença a veure una miqueta de llum. D’entrada vaig poder recuperar el vell AMD K7-500 , on abans hi tenia la web, després d’haver reformatejat el disc dur i no haver conseguit fer boot de cd de cap manera, es veu que al final era la unitat de cd que no pitava. Per altra banda, l’ordinador que faig servir per treballar i on vaig posar la web després de carregar-me el K7, per fí torna a anar bastant fi. Va ser quan em vaig instal·lar un firewall per estar una mica més segur que vaig veure que tenia un troyano que en el moment àlgid em va arribar a canviar la contrassenya del meu propi usuari. Durant els ultims dies he aconseguit instal·lar una Ubuntu al K7, i tornar-hi a posar la web, tot i que amb alguns problemes menors per resoldre. Una fita que feia molt de temps que volia aconseguir i que em fa estar molt content. Per fí començo a donar passets en el món del programari lliure.

Per altra banda, despré d’haver arreglat tot aquest percal ja em puc posar a tornar a fer proves amb el linksys que vaig comprar fa un parell de setmanes per mirar de posar en marxa el meu propi node “guifi”, per al qual m’anira molt bé tenir un linux instal·lat a casa on posar-hi un proxy. Per ara ja he aconseguit contactar amb certa gent (hola Pau) i sembla que la cosa pot anar tirant endavant, tot i que encara tinc força dubtes sobre un munt de coses.

I per acabar, comentar que el dimarts passat vaig anar a la “primera reunió d’Ovillo a Barcelona”. Ovillo és el nom d’una llista de correu sobre estandards web a la que estic subscrit. La trobada si bé va començar una mica malament perque el bar on haviem quedat estava tancat, al final va servir per fer un primer contacte entre els assistents, dels quals l’Arnau, que ja coneixia de la trobada a Barcelona del W3C , ha fet una ressenya de la trobada a la seva web

Sonic youth – Brave Men Run

Buffff!!!!

Actualització:Sembla que després d’una semtana he acabat d’afinar el servidor web, a veure quant dura.

La veritat es que no se pas si es veura aquest post, pero porto des de dimecres intentant arreglar tot el que vaig destrossar el dimarts al vespre, quan vaig voler intalar un firewall a tots els ordinadors de la casa i instalar un ubuntu a la maquina que abans feia de servidor web. Ara ja no fa res de res. Pel que fa a l’altre ordinador, m’he estat dos dies per treure-li no se quin cavall de troya i encara no se si ho he fet be i mentrestant el linksys el tinc parat perque amb prou feines puc fer alguna cosa.

Ara me’n vaig de finde a l’Empordà