Archive for November, 2006

Camara

Grandtec IP Cam IIFeia uns dies que venia fent proves amb una càmara IP que em van regalar a l’abril , (és lo que té això de la procrastinació) i la setmana passada finalment la vaig donar d’alta com a servei de ‘Càmera en xarxa. Vistes en directe‘ a guifi.net. El dia que vaig fer aquest post ja la vaig enllaçar així discretament tot i que algú hi va treure el cap, però aquest cap de setmana l’he posat a dins de la caixa estanca de la radio, al terrat de casa enfocant en direcció nord.

Es tracta d’una GrandTec IP Cam II, que en si no es gran cosa i no dóna massa qualitat perque de fet esta més pensada per treballar en interiors, amb condicions de llum més constants. Per accedir-hi hi ha les seguents adreces:

Per gestionar els events he fet servir motion, un programa amb llicència GNU/GPL que pot encarregar-se de gestionar diverses cameres ip o webcams a la vegada, capturant events quan hi ha moviment i fins i tot generant videos a partir de l’acumulació de fotogrames. Encara l’he d’acabar d’afinar en la configuració per tal que generi menys fitxers temporals que em van omplint el disc dur innecessàriamen. Actualment s’esta prenent imatges cada 5 minuts i generant un video diari a raó de un frame cada 30 segons. Les primeres proves d’aquests videos son força curioses de veure, almenys a mi em fan força gràcia, aqui n’enllaço un perque us pogueu fer una idea (atenció que són 3.5Mb). La idea es que estant al terrat pugui veure la evolució diària del núbols!!! 😛 ( una afició que tenia força abandonada)

Doncs bé, aquest post el vaig començar a escriure ja fa uns dies, just abans de posar la camara al terrat, avui que tinc el mati lliure i he fet unes proves he de dir que la pobre no pot amb la quantitat de llum i a part d’algunes hores al mati i al vespre, quasi tot el temps es veu una imatge de color rosa degut a la saturació. Ara mateix no se pas per on tirar, no se si comprar-li unes ulleres de sol o canviar-la de lloc. En fi, ja se m’acudira alguna cosa.

Surveys

Ahir al vespre amb l’ajuda impagable d’en Ferran vaig reestablir el funcionament de SBDalbir, que estava caigut des de les ultimes pluges, però no pas per un llamp ni res, sino perque en pujar a les fosques a veure com estava i fer unes proves, vaig connectar el cable de xarxa a la boca que no tocava. Sempre em passen coses d’aquestes txorres pero m’arriben a fer ballar el cap d’una manera…La questió es que de pas vaig aprofitar per instal·lar una de les antenes planars poloneses que vam comprar a l’estiu a través d’ebay enfoncant a SBDXesco. Així tinc la omni que ja tenia al connector dret i la planar al connector esquerra, podent triar via web quina de les antenes vull que utilitzi. Aquest vespre he fet fet aquests surveys que adjunto aqui:

El de la Omni
Survey Omni

El de la planar
Survey Planar

A veure com segueix el tema.

edgy eft?

Després de deu dies de barallar-me amb la nova versió d’ubuntu, la 6.10 batejada com a Edgy Eft, finalment he aconseguit que tot funcioni més o menys com abans, tot i que he estat a punt a punt d’engegar-ho tot. Com que altres vegades m’havia anat tot com una seda ni tan sols m’havia plantejat si fer el canvi o no aixi que ben decidit vaig procedir a fer el mateix que havia fet altres vegades: Canviar els repositoris (supositoris no, pero quasi) El fet de veure que altra gent ho feia igual tampoc em va fer plantejar res, al contrari, avall que fa baixada.

Després de força hores d’actualitzar paquets des de internet i d’una penjada total mentre obria un powerpoint des de openoffice van començar els problemes:

  1. No s’actualitzava a la nova versió per problemes de dependencies amb opera (mira que no el faig anar mai…) i no podia desinstalar-lo
  2. Despres més problemes amb python (que tampoc el faig anar)
  3. Canviar els repositoris mil vegades no va ajudar gaire, aixi que no se ben be si volent o no, em vaig acabar carregant el gestor de finestres
  4. Arribats a aquest punt vaig poder desinstalar opera, peruqe jani hi havia conflictes amb el gestor de finestres
  5. Amb un parell de dies d’assaig error al final vaig aconseguir tenir tots els paquets actualitzats
  6. Pero no arrencava el gnome, aixi que mirant pels forums sembla que a la meva tarja gràfica no li agraden els drivers
  7. Aixi que he hagut de posar uns drivers mes senzillets qeu fan que tot vagi força mes lent
  8. Finalment, fa 20 minuts he aconseguit poder fer login a gnome. Em sembla que necessito un ibuprofeno 🙁

Ja se que tot això que explico no és pas per fardar ni estar orgullós, ans al contrari, sembla una recepta per al desastre, però ho faig constar per donar la raó a cert company de feina que sempre em diu que aquest mundillo no és pas tant fàcil com li pinto. El consol que em queda es que navegant pels fòrums he vist una frase que venia a dir que com més coses es trenquen més s’apren. Aprendre el que es diu aprendre, amb tot el que he arribat a trencar, si que he après una cosa: “abans de fer res RTFM!!!”

I si me’n queden de coses per aprendre!!!