Camara

Grandtec IP Cam IIFeia uns dies que venia fent proves amb una càmara IP que em van regalar a l’abril , (és lo que té això de la procrastinació) i la setmana passada finalment la vaig donar d’alta com a servei de ‘Càmera en xarxa. Vistes en directe‘ a guifi.net. El dia que vaig fer aquest post ja la vaig enllaçar així discretament tot i que algú hi va treure el cap, però aquest cap de setmana l’he posat a dins de la caixa estanca de la radio, al terrat de casa enfocant en direcció nord.

Es tracta d’una GrandTec IP Cam II, que en si no es gran cosa i no dóna massa qualitat perque de fet esta més pensada per treballar en interiors, amb condicions de llum més constants. Per accedir-hi hi ha les seguents adreces:

Per gestionar els events he fet servir motion, un programa amb llicència GNU/GPL que pot encarregar-se de gestionar diverses cameres ip o webcams a la vegada, capturant events quan hi ha moviment i fins i tot generant videos a partir de l’acumulació de fotogrames. Encara l’he d’acabar d’afinar en la configuració per tal que generi menys fitxers temporals que em van omplint el disc dur innecessàriamen. Actualment s’esta prenent imatges cada 5 minuts i generant un video diari a raó de un frame cada 30 segons. Les primeres proves d’aquests videos son força curioses de veure, almenys a mi em fan força gràcia, aqui n’enllaço un perque us pogueu fer una idea (atenció que són 3.5Mb). La idea es que estant al terrat pugui veure la evolució diària del núbols!!! 😛 ( una afició que tenia força abandonada)

Doncs bé, aquest post el vaig començar a escriure ja fa uns dies, just abans de posar la camara al terrat, avui que tinc el mati lliure i he fet unes proves he de dir que la pobre no pot amb la quantitat de llum i a part d’algunes hores al mati i al vespre, quasi tot el temps es veu una imatge de color rosa degut a la saturació. Ara mateix no se pas per on tirar, no se si comprar-li unes ulleres de sol o canviar-la de lloc. En fi, ja se m’acudira alguna cosa.