Archive for July, 2006

Portal captiu a SBDalbir

Portal Captiu a SBDalbir
De feia força temps que tenia ganes d’instal·lar un portal captiu a SBDalbir per tal que quan algú s’hi connecti per accedir a internet li aparegui una pàgina que li faci saber per on està passant i perquè. Després d’uns dies de barallar-m’hi i amb l’ajuda de les llistes de correu de guifi per fí he ppgut posar-lo en marxa. Per ara apareix una pàgina força sosa que t’indica que estas accedint a internet a través d’un node de la xarxa lliure guifi.net i que en 15 segons seras redirigit automàticament a la pàgina que havies sol·licitat.
De moment ja fa el fet. Tot i així m’agradaria poder servir aquesta pàgina integrada dins d’aquesta web i posar en marxa unes estadístiques per veure més comodament com evoluciona el tema (si és que ho fa).

A veure si aquest estiu li fem una bona empenta a tot plegat.

ales

ales?

Sap la larva que li han de sortir unes ales?

Bookcrossing?

Ja fa força temps que es va començar a sentir a parlar del book-crossing com una nova forma d’accedir a la lectura, compartint llibres, o alliberant-los, com anomenaven al fet de deixar un llibre al carrer tot esperant ser trobat. Recordo que em vaig apuntar a un parell de webs on representava que s’anava actualitzant una llista de llibres alliberats i on podies consultar el recorregut que anaven actualitzant els que s’anaven trobant els llibres. Va estar sortint a mitjans de comunicació durant força temps, tots dient més o menys el mateix, que si hi havia un arbre amb un forat, que si això que si allò… Reconec que vaig estar una temporadeta mirant a veure si em trobava algun llibre alliberat però cada vegada menys.

Aquesta tarda en sortir de la feina m’he trobat un llibre al carrer. Malgrat que fa temps que no segueixo l’actualitat d’aquesta moda, el fet que estés dins d’una paperera em fa sospitar que no era aquest el cas. Una paperera per definició semblaria un bon
lloc per a un llibre però no pas si esta plena de deixalles. Una excepció es pot veure als vagons de Renfe, on les papereres acostumen a estar buides, i serve