Phishing fora de test

Fa uns quants dies, arrel d’aquest article sobre seguretat informàtica de la Mercè Molist (que la vaig veure a la taula rodona aquest cap de setmana) , i del fet que en portar a reciclar el paper, vaig trobar els esborranys de la declaració de la renda d’un dels companys de pis, vam estar xerrant de la quantitat de coses dolentes que pot fer alguna persona amb mala intenció, coneixements, i unes quantes dades que a nosaltres ens poden semblar irrellevants.

La questió es que des d’ahir a la tarda m’he trobat amb un atac phishing, bé, de fet ha estat una barreja de phishing i spam ja que m’han arribat fins ara una quinzena de correus.

Captura Correus - Pishing

Com es pot veure en aquesta captura els primers que em van arribar pretenien semblar una notificació de La Caixa , entitat en la que no hi tinc pas comptes, de manera que ja no va colar. Els segons ja arribaven a nom del Guipuzcoaano, d’on tampoc en sóc client, tot i així el missatge que mostraven era exactament el mateix. Aqui teniu una captura del primer i una altra del segon.

Com que em va agafar en un moment de ‘bon minyó, bon minyó’ em vaig decidir a avisar-los a través d’un telèfon que apareix en aquesta pàgina d’informació que tenen sobre aquesta mena d’atacs. El primer que els vaig dir era que no era client, però que els volia avisar sobre el correu que acabava de rebre, tot i així em demanaven el DNI per obrir una mena d’incidència, cosa a la que em vaig negar (a sobre que els aviso…) Al final els vaig reenviar el corrreu (i per tant els vaig donar la meva adreça, però amb el DNI per davant si que no) però de moment no han dit pas res.

Aquest matí he vist al meneame que ja hi havia altra gent que alertava d’aquest atac així que ja m’imagino que no aporto massa informació als addictes als feeds, però si que ho poso com a exemple que cada dia ‘passen coses‘, i que cal anar amb compte.

Apa, a cuidar-se…