Acrònims

Bits Per SegonA vegades veig que sóc massa lent en algunes coses, altres no ho arribo a voler veure mai. Ja farà força temps, com a principis d’agost de l’any passat vaig escriure un post on explicava les meves cabòries al voltant dels acrònims que se m’acudien al veure les matrícules dels cotxes, sobretot des que tenen tres lletres. I vaig arribar a pensar de crear un grup al flickr per tal d’anar posant totes aquestes fotos, tot i que al post no ho menciono. Doncs bé, fa un parell de dies vam veure una matricula curiosa, ara no recordo quina, que va fer sortir el tema altra vegada. Vam parlar de la vegada que vaig veure un Porsche Carrera amb una matricula CNT al carrer Aragó i va tornar a sortir el tema del flickr. Vaig pensar, “vinga quan arribi a l’ordinador vaig a mirar” i evidentment me’n vaig trobar un : “Nerdy Number Plates“, que traduit ve a ser “matricules informatiques frikis”, o per a més detalls veure la definició de nerd. Ho sabia!!! amb això d’internet sempre passa igual, el que més em fot es que només fa 2 mesos que sha creat. Total tampoc és que fos un gran mèrit , però aquestes coses fan gràcia, tot i que jo no li hagues posat aquest nom, perque també hi ha molts acrònims no necessariament nerds que fan patxoca. En fi, m’hi he apuntat i ja hi he pujat tres fotos, dos de CSS i una de BPS.

No ho puc evitar

Millor per escrit

Sembla mentida lo molt que em prova el fer reclamacions per escrit. Ja feia molt de temps que no en feia cap, però després que ahir fos el pitjor dia pel que a massificació dels vagons de Renfe respecta, i avui estés entre els cinc primers del ranking, m’ha fet decidir. Aquí en deixo mostra:

EXPOSO: una obvietat per a qualsevol usuari del servei de Rodalies Renfe i espero, en coneixement dels gestors : LA MASSIFICACIÓ

i DEMANO: ja no que posin més mitjans per resoldre la situació, que entenc imprescindible, sinó per saber FINS QUAN els usuaris haurem de suportar aquestes condicions. Senyors gestors, voldria:

  • Un calendari d’actuació
  • fet públic als mitjans de comunicació
  • i un compromís per complir-lo

Gràcies

N’estic particularment cofoi perque normalment m’enbranco a voler dir massa coses i al final no se m’entén gens. De fet he enviat aquest text als diaris Metro, ADN, Qué i 20minutos a veure si en diuen alguna cosa. Ho podria haver enviat a algun altre mitjà, però diguem que no m’ha vingut de gust, i al ADN els ha anat de poc, perque quasi em demanaven la talla de calçotets sense ni tan sols posar el text obligat amb la política de privacitat. Quan contestin els de Renfe, o algun dels mitjans, ja explicaré com ha anat. Que bé que em sento!!! 🙂

cables

Aquests ultims dies el tema del wireless sembla que s’ha posat en marxa, el diumenge passat per fi ens vam reunir els “responsables” de SBDFer, SBD5 i SBDalbir per començar a parlar a veure com ens podiem posar les piles per mirar d’enllaçar. Entre ells es veuen bé, malgrat que SBDfer encara no disposa d’una antena externa i va tirant amb les propies antenes del linksys, de moment el problema és que hi ha dificultats perque em vegin a mi (al meu node vull dir). Després de la quedada amb ells vaig anar a treure el cap a SBDLacy a mirar de fer un survey a veure que s’agafava que va resultar amb exit: amb el wifi del portàtil i sense res més, ja veia SBDFer.

Per altra banda, ja fara un parell o tres de setmanes em va arribar per correu una tarja pcmcia amb dos connectors per a una antena externa i un pigtail que vaig comprar a CiudadWireless. La idea, com no, era enxufar-hi algun dels pots metalics que vaig recollir ja fa temps amb la idea de convertir-los en cantenes (Can Antenna) i sortir a fer el friki pels puestus. Però la cosa no va anar així de bé, el pigtail que em van enviar no era el que havia demanat, i clar, tornar-lo per correu i tal em semblava un pollastre, però vaig pensar “almenys tinc la tarja”, així que vaig per posar-la al port pcmcia, però no puc, apreto una mica sense forçar, res, que no, que no entra. M’ho miro be a sota el llum i resulta que el forat a dins s’estreny i al final hi ha un connector més estret. M’ho miro bé a al web i veig que no en duia pas de pcmcia aquest ordinador!!! Es veu que és un a Express Card que en diuen i que és el nou format cridat a reemplaçar a pcmcia. Ah, val, perfecte, però, on són les tarjes Express Card?? No n’he vist mai ni una enlloc!!!! He estat mirant a veure si trobava conversors de pcmcia a usb i es veu que si que existeixen, però s’han de comprar a l’estranger i valen quasi cent euros…mmmno se…potser no cal.

De totes maneres volia mirar de connectar el pigtail i la tarja per poder-ho fer servir en algun altre ordinador, però em faltava un adaptador de MMCX Mascle a SMA- Femella, tela no? Després d’estar buscant per la xarxa finalment he trobat una tenda a Barcelona on tenen un munt de coses d’aquestes: Cablematic(Disclaimer en diuen: no hi tinc pas res a veure ni cobro pas res, al contrari) . Aquesta tarda m’hi he escapat per comprar l’adaptador en questió i una bossa plena de coses que m’han encomanat aprofitant l’avinentesa. Molt amables i rapids, tot i que la poca estona que han trigat, la he aprofitat per parlar amb un senyor jubilat de Les Corts que venia a comprar el mateix adaptador que jo per a un pigtail comprat al mateix lloc, i que es veu que ara es dedica a fer frikades amb el wireless també. Entranyable.

Tot aquest embolic , afegit a que m’esta costant molt trobar cable de coure rígid de 4 mm de diàmetre, em fa pensar en la contradicció de passar-se al món sense-fils i haver barallar-se amb aquest munt de de cables i adaptadors