cables

Aquests ultims dies el tema del wireless sembla que s’ha posat en marxa, el diumenge passat per fi ens vam reunir els “responsables” de SBDFer, SBD5 i SBDalbir per començar a parlar a veure com ens podiem posar les piles per mirar d’enllaçar. Entre ells es veuen bé, malgrat que SBDfer encara no disposa d’una antena externa i va tirant amb les propies antenes del linksys, de moment el problema és que hi ha dificultats perque em vegin a mi (al meu node vull dir). Després de la quedada amb ells vaig anar a treure el cap a SBDLacy a mirar de fer un survey a veure que s’agafava que va resultar amb exit: amb el wifi del portàtil i sense res més, ja veia SBDFer.

Per altra banda, ja fara un parell o tres de setmanes em va arribar per correu una tarja pcmcia amb dos connectors per a una antena externa i un pigtail que vaig comprar a CiudadWireless. La idea, com no, era enxufar-hi algun dels pots metalics que vaig recollir ja fa temps amb la idea de convertir-los en cantenes (Can Antenna) i sortir a fer el friki pels puestus. Però la cosa no va anar així de bé, el pigtail que em van enviar no era el que havia demanat, i clar, tornar-lo per correu i tal em semblava un pollastre, però vaig pensar “almenys tinc la tarja”, així que vaig per posar-la al port pcmcia, però no puc, apreto una mica sense forçar, res, que no, que no entra. M’ho miro be a sota el llum i resulta que el forat a dins s’estreny i al final hi ha un connector més estret. M’ho miro bé a al web i veig que no en duia pas de pcmcia aquest ordinador!!! Es veu que és un a Express Card que en diuen i que és el nou format cridat a reemplaçar a pcmcia. Ah, val, perfecte, però, on són les tarjes Express Card?? No n’he vist mai ni una enlloc!!!! He estat mirant a veure si trobava conversors de pcmcia a usb i es veu que si que existeixen, però s’han de comprar a l’estranger i valen quasi cent euros…mmmno se…potser no cal.

De totes maneres volia mirar de connectar el pigtail i la tarja per poder-ho fer servir en algun altre ordinador, però em faltava un adaptador de MMCX Mascle a SMA- Femella, tela no? Després d’estar buscant per la xarxa finalment he trobat una tenda a Barcelona on tenen un munt de coses d’aquestes: Cablematic(Disclaimer en diuen: no hi tinc pas res a veure ni cobro pas res, al contrari) . Aquesta tarda m’hi he escapat per comprar l’adaptador en questió i una bossa plena de coses que m’han encomanat aprofitant l’avinentesa. Molt amables i rapids, tot i que la poca estona que han trigat, la he aprofitat per parlar amb un senyor jubilat de Les Corts que venia a comprar el mateix adaptador que jo per a un pigtail comprat al mateix lloc, i que es veu que ara es dedica a fer frikades amb el wireless també. Entranyable.

Tot aquest embolic , afegit a que m’esta costant molt trobar cable de coure rígid de 4 mm de diàmetre, em fa pensar en la contradicció de passar-se al món sense-fils i haver barallar-se amb aquest munt de de cables i adaptadors