Xerrades : TechNet, SAX i Drupal

Al llarg de les dues ultimes setmanes he anat a tres quedades frikis, per dir-ho d’alguna manera, mirant de seguir la linia de fer més coses que havia comentat alguna vegada. Les enumerarem cronològicament.

El 9 de febrer, aniversari de la meva germana (26, felicitats!!), vaig anar en hores de feina al Technet que la empresa de Redmond va organitzar a Barcelona, per veure el nou Visual Studio 2005 . Feia molt de temps que no anava a mogudes d’aquest estil i vaig al·lucinar bastant de la quantitat de gent que es va aplegar, més de cinc-cents, a un dels auditoris que hi ha Illa-Diagonal, potser va ser pel fet de ser gratuit i que regalaven un entrepà. Quan fa temps estava en una diguem-ne ‘punt.com’ i les presentacions valien una pasta et posaven un dinar per flipar. Anant al tema, jo no acostumo a treballar amb VS2005, ni tant sols VS2003, jo encara soc dels que utilitza Visual Notepad i malgrat que tot ho van tocar molt i molt ràpid, del que més em va cridar la atenció va ser l’entorn que ells en deien Team o algo així. Una mena d’extensió per a facilitar el treball colaboratiu en que representava que els caps podien en tot moment fer el seguiment d’un munt de variables del propi projecte, en plan generar informes i gràfiques de com evolucionaven les mètriques del codi, proves unitaries i coses d’aquestes, que estan molt bé , però encara és hora que em trobi un cap que ho vulgui fer. L’altra cosa que em va cridar l’atenció va ser la demo que van fer amb un telèfon mòbil amb camara, fent una foto d’un dels ponents i entrant directament a una aplicació d’escriptori. Tot i que la jornada en sí no em despertava gaire interés, si que hi va haver moments curiosos en que un dels ponents comentava en ‘tono jocoso qu ees diria, coses de llicències de la MSDN o que aquesta versió si que funcioava bé comparada amb les anteriors on hi havia coses que anaven d’aquella manera. La gent reia, és clar, però a mi em semblava que el despatxarien en directe(d’això en tinc algun video : 1 , 2, 3, 4)En sortir, em vaig canviar el mòbil, el més barat (45 eurus) que tenien, pero amb camara i bluetooth.!!:-). El vaig canviar pq l’anterior era deixat i no anava gens bé, però si que les ganes de trastejar em van poder.

Guifi.net : SAX a ManresaLa segona xerrada/trobada a la que vaig anar va ser el dissabte 19 a Manresa. El SAX2006 (Salut Amor i Xarxa), la trobada anual de membres de guifi.net (la segona)per parlar sobre temes d’interès per a la comunitat. En aquest cas el tema em motivava força més que l’anterior, però ja sabia que el meu nivell en aquest camp era més limitat. De fet en un dels primers temes que es va parlar, enrutaments a diferents nivells(BGP, OSPF amb àrees, estàtics i OLSR) vaig estar flipant com 45 minuts seguits. De fet al llarg del matí no em vaig relacionar massa amb ningú, va ser a l’hora de dinar que la setantena d’assistents ja ens vam comencar a barrejar més i a parlar de les cabories, frikades i virgueries variades. Per la tarda, es va refer el planinng sobre la marxa i vam acabar fent una mena de taula rodona, però sense taula, amb la setantena de persones parlant sobre el Comuns Sense Fils, el referent ideòlogic en que es fonamenta la xarxa lliure de guifi.net, i a la que m’he adherit com podeu veure a la dreta d’aquesta pàgina. Una mena de creative commons aplicat a l’ambit de les xarxes sense fils que genera un munt d’opinions del que ha de ser una xarxa lliure, segurament consequència del fet de poder opinar lliurement. També es va mirar d’ajuntar esforç per tal que les diferents comunitats no vagin reinventant la roda i aglutinar recursos mitjancant la sindicació de continguts.Després d’això hi va haver com una mena de hora de pati on la gent va formar grupets espontaniament al voltant dels trastos, el cendrer o els endolls per alimentar el portatils i on es van parlar un munt de temes. Jo que estava al costat del cendrer vaig escoltar com un parell de persones debatien sobre fins on havia d’arribar a especificar el comuns sense fils (el que deia) i vaig tornar a flipar, no tant com al matí però deu n’hi do.

I ahir al migdia , ja per anar acabant, després de matinar una mica i d’una trucada inoportuna de la feina per arreglar una incidència (collons de vpn), vaig fer cap al taller de Drupal que organitzaven els de Mollet Wireless al Molí d’en Ral a Caldes de Montbui impartit per en Javier Linares. Després de perdre’m per Sentmenat vaig acabar arribant pràcticament a misses dites, però per sort es va allargar quasi tres quarts d’hora, que després em van fer arribar tard a dinar a casa els pares. Només hi havia unes sis persones, una llàstima per lo ben muntat que ho tenien i lo bo que van ser el continguts. D’acord que potser no n’hi ha per tant i que només estem parlant d’un projector i una introducció general del gestor, però jo del Drupal no en se practicament gens, i trobar un lloc on m’ho expliquen per la patilla em feia molta il·lusió, a part de poder estar xerrant del mundillo blogosferic amb en Javier i de wireless amb l’Albert. Per cert, encara esta per confirmar la data de la Install Party que estan muntant, però jo ja estic bastant convencut d’anar-hi a treure el cap. (Ester, l’ordinador aquell que tens tirat per casa que s’explica, que es de la seva vida? :-))

Després d’aquesta mega parrafada, puc dir que el resultat de totres aquestes xerrades és si més no curiós ja que si bé per una banda m’alegro molt de vencer la mandra i anar a veure coses, per l’altra no puc evitar una lleu depressió quan veig tot el que arriba a fer la gent en un munt d’àmbits. També cal dir però que aquesta odiosa comparació que em costa molt de no fer, en realitat em fa adonar que m’he de posar més les piles i que segurament fa massa temps que estic apoltronat. Cal fer coses, però pas a pas, que ningú no neix ensenyat

SAX!!!!