Semafors?

Acabo d’estar uns 10 minuts mirant el trànsit a la cruïlla de Passeig Sant Joan amb Consell de Cent on encara no funcionen els semàfors i no hi ha ningú regulant la circulació, tot i que he vist passar dues motos i dos cotxes de policia que no s’hi han parat. Es curiós i alhora emocionant observar com reacionen els conductors:

  • Si tenen cotxes a davant i van tirant, tambe tiren sense pensar res (que puguin frenar o xocar)
  • Si no tenen cotxes a davant però hi ha algun vianant valent que intenta passar pel pas de zebra, alguns paren i es queden aturats com si hi hagués un semafor vermell. Altres l’esquiven i segueixen.
  • Apunt d’arribar al mig de la cruilla , els que miren, evaluen la velocitat i el tamany dels altres (els autobusos no paren) i passen o no segons si tenen els ous molt grans, si els tenen quadrats o de dos rovells. I encara hi ha qui passa sense ni tan sols frenar, ben bé com si el semafor estés en verd (de fet no esta vermell no?)
  • i pertot bicicletes en qualsevol direcció i vianants creuant pel mig del carrer perque és el mateix (o més segur i tot)

Tot i que ha estat a punt, no hi ha hagut cap incident durant aquesta l’estona, però feia posar força nerviós. De fet m’ha recordat molt l’estiu de vacances a R. Dominicana, on al circular semblava que només hi ha via la norma de ‘qui primer pita, primer passa’, però quasi mai passava res perque aquest sistema no permet anar gaire ràpid.

No se si el nombre d’accidents provocats per la manca de semàfors seria gaire més elevat que els provocats per saltar-se’ls, però posats a provar coses que ultimament es porta molt, potser estaria bé prendre nota i provar de parar tots semàfors de la ciutat alguns dies. Així la gent no correria tant, estalviariem llum i donariem feina als xapistes al temps que amb la renfe, els peatges, l’aeroport i altres joies locals es donaria una imatge molt més coherent del país que vivim.

Ja ho se que desbarro, però potser si que no calen tants semàfors… amb el clàxon tot es molt més facil…

Actualització: Parlant de bicicletes, els de bicing m’han enviat un correu dient que prorroguen el temps d’activacio de la tarjeta. Ja esta bé perque em vaig donar d’alta el 6 de Juny i encara no l’he rebut ;(. Pel que fa a la cruilla, en sortir de la feina encara ni funcionava el semafor ni hi havia ningu. A Pg Sant Joan amb Arago si que hi havia un policia però. Aquí en deixo un video d’exemple.