Jo no apagaré el llum

Ja fa uns dies que em va arribar per correu aquesta proposta d’apagar durant 5 minuts qualsevol aparell elèctric que tinguem aprop. entre avui i ahir aquesta convocatòria ha inundat els mitjans de comunicació, almenys els escrits segur perque la tele fa dies que no la miro, i com si fos la grip se n’ha contagiat les pròpies administracions.

Tal com diu el titol del post, no penso seguir aquesta convocatòria perque em sembla una absoluta bajanada que té possibilitats que faci més mal que bé. Ho veig com una maniobra més mediàtica que no pas ecològica. 5 minuts d’estalvi em sembla irrisori al costat del que caldria fer a aquestes alçades per notar un descens dels indicadors climàtics i que es vulgui disfressar d’acte per concienciar a la gent em sembla també molt ingenu pel motiu de sempre : cal concienciar més a qui ja ho esta? i quanta gent pensara “apago el llum 5 minuts i aixi soc respectuos amb el medi ambient i fins l’any que ve si Deu vol”?

Per altra banda no estic segur que la xarxa elèctrica estigui per massa floritures i el fet que ningu hagi dit res al respecte encara em preocupa més. He estat buscant una mica i apart d’alguns comentaris no he trobat massa gent que s’hi posicioni en contra, aquest és bastant recomanable. Per altra banda els destinataris del correu inicial, la majoria d’ells ambientòlegs, físics i electrònics (és lo que tenen les colles fetes a la f. de ciències), han anat contestant en contra d’aquesta mesura. Tot i que suposo que potser no és representatiu i hi deu haver opinins de tots els gustos, perque de veritat que no acabo d’entendre que tot aquest percal tant mediàtic vingui d’una entitat ecologista

I per després de l’apagada, si es hi ha llum quan encenguin l’interruptor, els que tinguin curiositat per valorar l’efecte de la mesura poden anar a la web de la REE i veure el consum actual i comparar-lo per exemple amb el d’ahir.

Un segon argument per no apagar es que a aquella hora no estare a casa sinó que anire a les xerrades blogosferiques que acaben avui. Si de cas tenir la precaució com diu l’Oriol de no entrar a cap ascensor entre les 19:55 i les 20:00.

‘La luz en mí, la luz en mi…’ 😛