8a setmana

  1. Dilluns 19
  2. Dimarts 20
  3. Dimecres 21
  4. Dijous 22
  5. Divendres 23
  6. Dissabte 24

Resum trobada Sabadell Wireless

Sembla que aquesta nova empenta a Sabadell Wireless dels ultims dies podria ser la bona i aquest dissabte pel matí ens vam trobar al bar de la biblioteca Vapor Badia en Javi, en Marcos, a Esteve i jo per parlar dels seguents temes:

  • Perque volem la xarxa lliure?. Va sorgir el tema perque és la tipica pregunta que fa qui en sent a parlar per primera vegada i ens va semblar que seria bo veure la visio de cadascu. Així també vam parlar sobre la idoneitat del Comu Sense Fils i vam acordar que fariem servir totes les facilitats que ens dona guifi.net de cara a fer xarxa a Sabadell i a una possible futura connexió. Al mateix temps mirarem d’aportar continguts a sabadellwireless.net com a punt de trobada i actualitat del grup
  • Es va proposar crear alguns tunels VPN per poder començar a provar i configurar serveis entre els nodes que no tenen visibilitat
  • Continua pendent el crear la llista de distribució, però ens hi posarem a muntar-la al servidor de sabadellwireless.net i es defineixen alternatives per si es vol més disponibilitat
  • Es comentes els contactes que ajudarien a extendre la xarxa
  • Es decideix reorganitzar el Wiki per tal que estigui organitzat amb aquestes categories
    • Portada (qui som i con contactar)
    • Noticies ( o blog, diari, etc.)
    • Trobades (agenda i actes de reunions)
    • Propostes
    • Documentació
    • Material Disponible(inventari de tot el material disponible per deixar-nos i poder fer proves)
  • Parlem del nou node projectat d’en Marcos i del tipus d’antena que convindria depenent dels possibles enllaços (d’aixo en parlare mes endavant)

I seguint l’ultim punt de la llista, aquesta tarda he anat a casa d’en Marcos i hem fet algunes fotos i un survey amb el portatil sense cap mena d’antena, ja que esta a 350 metres de distància i amb visió directa. SBDalbir ens ha donat IP i hem fet un PING!!! ja se que un ping no és gaire cosa pero a mi em feia molta il·lusió. perque duia esperant des de l’octubre del 2005!!!. A veure si properament fem una altra reunió perque va ser molt profitosa i en la meva opinió , molt engrescadora. Jo en vaig sortir molt content! :P.

Matisant l'entrevista al Diari de Sabadell

Entrevista amb el Victor Colomer per al Diari Sabadell : Xarxes lliures, Sabadell Wireless i guifi.netAvui s’ha publicat al Diari de Sabadell l’entrevista que em va fer en Victor Colomer aquest dimecres passat parlant de les xarxes lliures ciutadanes, Sabadell wireless i guifi.net. Ja fa un parell de setmanes que em va enviar un correu preguntant-me si estavem fent xarxa lliure a Sabadell i si ens podiem veure. Li vaig explicar que mes que fer xarxa es pot dir que ho estem intentant, tot i així va estar interessat.

Vaig estar repassant conceptes, vaig demanar consells i suggerencies a SW i a guifi, i em vaig fer uns petits esquemes per tenir les coses clares, tot i així a l’hora d’anar a dormir tenia una mica de nervis perque m’havia de llevar d’hora (haviem quedat a les vuit i mitja del matí) i mai abans m’havien entrevistat.

Em vaig endur el portàtil i un router per ensenyar-li (una imatge val mes que mil paraules diuen), i em vaig posar la samarreta de guifi.net que vaig comprar al SAX 2006 de Manresa per fer una mica de propaganda. Un cop allà em va fer una mini fitxa personal i després, gravadora en mà, va començar a fer un munt de preguntes que podriem dir que son les típiques FAQ o PMF. Vam estar parlant durant una hora i mitja, potser massa com per resumir-ho en un article de l’extensió del Cara a Cara, potser per això hi ha algunes coses que m’agradaria matisar. és l’avantatge de tenir un blog personal, que tens el teu propi mitja 😉 , comencem (aviso, ha quedat força llarg):

  1. Entenent que una xarxa lliure és aquella on ets lliure de coneixer-la i utilitzar-la per al que vulguis mentre no perjudiquis als altres usuaris al temps que l’ajudes a extendre’s amb les mateixes condicions, el meu somni NO ÉS crear una xarxa que permeti navegar per internet al marge dels operadors. Senzillament crear una xarxa on es coordinin recursos i serveis de forma autogestionada sense la intervenció de cap organisme que el vulgui controlar o hi tingui interessos econòmics. En una xarxa ciutadana, permetre que tothom faci el que vulgui pot voler dir moltes coses, com per exemple coordinar accions d’ambit local, donar valor a les comunicacions entre persones, barris, entitats, etc i com no compartir fitxers, serveis i recursos. Aquí és on considerant l’accés a internet com un recurs i tenint en compte que hi haura gent que esta disposada a compartir part de la seva amplada de banda contractada, una xarxa lliure és la eina que els permet poder-ho fer. Això és el que s’anomena “autoprestació agregada”. Sense xarxa lliure ni tan sols existeix aquesta possibilitat o alguna altra. Així doncs quedi clar que la xarxa és un objectiu en si mateixa i no pas una eina per atacar els interessos de ningú.
  2. La intenció de guifi.net com a col·lectiu no és donar cobertura enlloc, no té una actitut proactiva en aquest aspecte, sinó que es centra en posar en comú la infraestructura i la organització necessàries per tal que la xarxa pugui existir. La xarxa té uns principis bàsics de desplegament que resumits podrien venir a dir que la xarxa creix sola alla on hi ha l’interés de la gent. Es a dir, no podem esperar que vingui ningú a fer-nos la feina. Volem Xarxa? Doncs fem Xarxa!!
  3. SabadellWireless és el domini on ens hem acabat ajuntant diverses persones que tenim interés en crear xarxa a Sabadell, i alguns d’ells tenen els seus nodes operatius a Can Rull i als Merinals tot i que no amb les eines proporcionades per guifi.net. En aquest sentit no és cert que el meu sigui l’unic, sinó que és l’únic que està operatiu i compartint el MEU accés a internet . Això és així perque jo sóc lliure de compartir aquest recurs amb qui vulgui, quan vulgui i com vulgui sense haver de donar cap mena de garantia de servei a ningú. Aquesta es una altra de les característiques de la xarxa lliure, que ningú esta compromès ni obligat a res. Aixi que si algú va a la plaça Laietana probablement es podrà connectar, però si pel que sigui no es connecta no te cap dret a reclamar res de res, pero si hi ha algun problema tècnic i té per bé ajudar o col·laborar sens dubte que serà benvingut. En aquest sentit el manteniment d’una xarxa lliure a ha sortir de la pròpia comunitat que hi ha al darrera. Si qualsevol component de la xarxa es fa malbé i ningú l’arregla probablement no se la mereix
  4. Com molta gent coneixedora del món del programari lliure ja sabràn, lliure no vol dir gratis (free as speech, not as beer) i per tant tampoc vol dir que ningú hi pugui fer negoci. Precisament quan es parla de compartir serveis és quan hi pot haver la possibilitat que la gent tingui la llibertat de triar, si vol fer una cosa ell mateix o ajudat per un amic o si per contra prefereix pagar a algú que li faci aquest servei concret.
  5. I ja per acabar, tenint en compte que l’anonimat a la xarxa cada vegada és més insòlit i que vaig estar treballant un temps a l’Ajuntament, aclarir que les administracions i les empreses SI que poden participar en una xarxa lliure, de fet molts ajuntaments jo ho fan, sempre i quan en siguin un membre més, és a dir, en poden participar, ajudar i promoure sempre sense oblidar que una xarxa lliure no te amo. (salut a tothom :P)

La base de tots aquests arguments es troben al Comuns Sense Fils, en anglès Wireless Commons, que és la llicència d’ús de la xarxa lliure(similar al Creative Commons) i a les Preguntes Mes Frequents de guifi.net on us podeu adreçar per ampliar la informació o a les llistes de distribució on hi ha un munt de gent disposada a debatre, ajudar i orientar a qui busqui respostes als seus dubtes.

Reconec que sóc força tiquis miquis amb els matisos i necessitava dir la meva, no t’ho prenguis malament Victor és de la pròpia bèstia, però ara ja m’he quedat una mica més tranquil. I finalment acabo, si has arribat a llegir fins aqui baix de tot, no ho dubtis, apunta’t a fer xarxa lliure.

SAX!!! (Salut Amor i Xarxa)

Servint fitxers

Linksys Nslu2Avui després d’estar-ho pensant força temps al final m’he firat i me dut a casa un parell de trastos nous. Un es el linksys Nslu2, un aparell que serveix per poder tenir un disc dur endollat directament a la xarxa, fent així de servidor de fitxers, D’aquesta manera podre centralitzar les dades crítiques(la música per exemple 😛 ) i accedir-hi des de qualsevol dels ordinadors i potser més endavant per compartir coses a guifi.net!!!

Lacie 320 L’altre trasto és un disc dur Lacie de 320 Gb, ja que l’aparell no el porta pas incorporat, és més un petit ordinador que porta un petit linux destinat a fer la feina i prou. Jo de moment el deixare tal com ve de fàbrica tot i que existeix la possibilitat de posar-li altres versions de linux que li permeten fer algunes meravalles, com per exemple instalar-li un emule i fer que es baixi coses ell solet sense tenir cap ordinador engegat. Fins i tot altres coses com posar cameres usb en xarxa i moltes altres coses extraordinàries Per als que l’anglès els pugui tirar endarrera també hi ha una comunitat en castellà específica per aquest trasto.

Mentre escric aquest post s’acaba de formatejar i sembla que tot funciona a la primera, aixi que ja puc començar a copiar fitxers !!!

7ª Setmana

Vinga doncs amb els enllaços de la setmana passada.

  1. Dilluns 12
  2. Dimarts 13
  3. Dimecres 14
  4. Dijous 15
  5. Divendres 16

Disfresses

Aquesta tarda fent el cafè he estat parlant de disfresses amb un company de feina, no pas pensant en el carnestoltes de demà, sinó més aviat repassant totes les que haviem portat cadascun quan erem mes joves i atrevits. Com que les meves sempre han estat improvisades i a ultima hora tenen en comú que no acostumen a costar massa diners ni feina, de manera que he pensat que les podria enumerar aqui per si algu li falten idees per dema. Aqui en deixo la llista amb una breu explicació:

  • d’Etiqueta, t’estas uns deu dies explicant a tothom que vindras vestit d’etiqueta i et presentes amb un llençol pintat amb la mena d’icones que expliquen la composició i les instruccions de planxat que apareixen a les etiquetes de la roba. Amb un llençol, un retolador negre gruixut, una mica de traça i paciencia ja el tens fet.
  • de tenista, doncs això, agafes els clàssics mitjons de les raquetes, uns pantalons curts, unes bambes blanques una samarreta blanca, una cinta al cap i una raqueta i una pilota de tenis. També hi ha la variant femenina a la que li pots canviar els pantalons curts per una minifalda i pintar-te una mica la cara i posar-te uns pits sense cirurgia (uns altres mitjons faran el fet)
  • de dona de la neteja, doncs agafes la bata vella de la iaia, unes sabates d’estar per casa, uns mitjons gruixuts i uns ‘leotardos’ (que en deien) un mocador al cap , una galleda, un motxo i els complements que trobis per casa
  • de colegiala, resulta que la meva germana tot i ser 6 anys menor que jo fa quasi la mateixa talla que jo, ella era la mes alta de la seva classe i jo el mes baixet, aixi que em podia posar el seu uniforme complet de colegiala sense cap problema, una bona afaitada a contrapèl, unes cues si es que portes el cabell llarg, unes arrecades de pinça i a triomfar!!! En una festa amb una mica d’alcohol veuras com a partir de certa hora et plouen els trastos d’una banda i l’altra..:P
  • de voluntari de la creu roja, 6 anys a la Creu Roja be haurien de servir per alguna cosa, com a minim per poder-me posar l’uniforme complet a les festes. Privades això si, perque al carrer o en una rua millor que no, no sigui pas que et cridin per una urgència…(si, el títol de socorrista caduca). Una variant seria per a tota la quinta de voluntaris olímpics que de ben segur encara guarden el xandall a casa.
  • de despistat, aquest és el més fàcil. Obres l’armari, comences a mirar i et poses totes les peces de roba que menys lliguin l’una amb l’altra, totes al revés i invertint-ne l’ordre, és a dir. Una sabata de cada, els mitjons de diferent color, els pantalons del revés i amb la cremallera al cul, els calçotets per sobre els pantalons i també amb els mitjons (un de cada color) , la camisa del reves i amb els botons a l’esquena, una samarreta d’imperi per sobre i qualsevol tipus de barret impropi de la situació. Qualsevol altra cosa esbojarrada servira per acabar de donar el toc surrealista

I per si algu encara vol sentir idees més esbojarrades, d’aquelles dignes de llegenda urbana, aquí deixo aquestes dues irreverents propostes

  • de taula de billar, en pilota picada que en diuen, amb tot el cos pintat de verd, tu poses el taco i les boles i a buscar el forat
  • de submarinista, es el que proposava la verdulera a un nen que venia a buscar una fulla de parra per al seu pare, que es volia disfressar d’adam i no trobava una full prou gran per als seus atributs. Algu recorda com feia? 😛

Que jo sàpiga, aquest any no em disfresso, pero clar, fins l’ultim moment no se sap. Bon carnestoltes.

Hi ha vida més enllà de la teva pàgina

Hi ha vida mes enlla de la teva pagina

Baixant pel paseig Sant Joan m’avança un autobús que duia aquest missatge al darrera. No he vist ben bé però semblava alguna mena d’agenda cultural Com si fos un missatge especial per mi (o qualsevol blogger) m’ho he agafat al reves i m’he posat a fer una foto ot pensant precisament en el blog. Just quan havia tret la camara s’ha posat en marxa i l’he hagut de perseguir fins a la Ronda Sant Pere. Està bé que t’ho vagin recordant que si, que hi ha vide més enlla de la teva pàgina web.

6ª Setmana

  1. Dilluns 5
  2. Dimarts 6
  3. Dimecres 7
  4. Dijous 8
  5. Divendres 9
  6. Dissabte 10

5ª Setmana

Anem aguantant. Aqui la llista d’enllaços de la setmana. No us perdeu el video de com no aparcar el cotxe, es insòlit.

  1. Dilluns 29
  2. Dimarts 30
  3. Dimecres 31
  4. Dijous 1
  5. Divendres 2

Resum Xerrades sobre la blogosfera

Mosaic Xerrades sobre la Blogosfera al FNAC

Com ja comentava al post anterior, ahir vaig assistir a l’última de les xerrades amb títol “Noticias desde la blogoesfera” que es feien al llarg d’aquesta setmana al FNAC i que únicament es va anunciar a la Petite Claudine . He de reconèixer que m’encanta anar a aquesta mena de saraus i si l’ambient és distès i permet xerrar i conèixer gent com en aquest cas, encara més. Al final de la xerrada d’ahir vaig estar parlant amb el que les havia muntat i li comentar que havien estat molt bé però que m’estranyava la poca gent que hi ha assistit (cada dia menys que l’anterior) i el poc ressò que se n’havia fet.

Per a qui li pugui interessar us deixo les poques fotos que vaig fer i les llistes de reproduccio dels videos de cadascuna de les jornades, aviso que son força llargues

  1. ¿hacia dónde va la blogosfera? (17 clips)
  2. Blogs Literarios (10 clips)
  3. Blogs i periodismo(22 clips)
  4. Blogs i politica(22 clips)

Per altra banda també hi ha algunes grabacions senceres en audio( primera xerrada i tercera) i fotos d’altres assistents a les xerrades com ara BG-TA o anotacions de OjoBuscador

Resumint a la meva manera els continguts

  • Quasi ningu creu en “la revolució dels blogs” ni tampoc enten ben bé que volen dir els que ho diuen
  • Es conten amb els dits de la mà els que poden viure de blogguejar en aquest país
  • Es podria dir que tothom busca tenir visites (jo no ho veia tant clar)
  • La publicitat contextual pot donar molt a molt pocs
  • La blogosfera espanyola poilitica es marginal i la catalana, gallega i vasca encara més. (Sempre comparant amb EUA)
  • La blogosfera política espanyola segueix la crispació del mon real i hi predomina una dreta molt més sorollosa
  • Els periodistes diuen que el 90% del que posen als blogs mai de la vida ho podrien posar als diaris on treballen
  • La sala d’actes de la FNAC sempre és plena de jubilats independentment del tema de la xerrada
  • Els trolls existeixen al món real i els HOYGAN també.
  • La frase que s’ha repetit els quatre dies ha estat “el 90% de la blogosfera es mierda”.

Em sembla que aquest és el post més currat que he fet des que tinc el blog (al meu entendre), serà que les xerrades m’han motivat. Bon finde.