Servint fitxers

Linksys Nslu2Avui després d’estar-ho pensant força temps al final m’he firat i me dut a casa un parell de trastos nous. Un es el linksys Nslu2, un aparell que serveix per poder tenir un disc dur endollat directament a la xarxa, fent així de servidor de fitxers, D’aquesta manera podre centralitzar les dades crítiques(la música per exemple 😛 ) i accedir-hi des de qualsevol dels ordinadors i potser més endavant per compartir coses a guifi.net!!!

Lacie 320 L’altre trasto és un disc dur Lacie de 320 Gb, ja que l’aparell no el porta pas incorporat, és més un petit ordinador que porta un petit linux destinat a fer la feina i prou. Jo de moment el deixare tal com ve de fàbrica tot i que existeix la possibilitat de posar-li altres versions de linux que li permeten fer algunes meravalles, com per exemple instalar-li un emule i fer que es baixi coses ell solet sense tenir cap ordinador engegat. Fins i tot altres coses com posar cameres usb en xarxa i moltes altres coses extraordinàries Per als que l’anglès els pugui tirar endarrera també hi ha una comunitat en castellà específica per aquest trasto.

Mentre escric aquest post s’acaba de formatejar i sembla que tot funciona a la primera, aixi que ja puc començar a copiar fitxers !!!