Archive for May, 2006

.CAT i altres millores a la web

La setmana passada vaig donar d’alta el domini lliurealbir.cat , tal com deia en un post anterior, aixi que ara es pot entrar tant per .com o .cat. Es una cosa que per 7 euros s’havia de fer tant si o si.

També vaig aprofitar per mirar de posar una miqueta d’ordre a la part de codi html de la pàgina que la tinc molt abandonada. En primer lloc em volia desfer del vergonyós atribut targetblank que tenia a molts enllaços i que a part de ser força emprenyador, no s’hauria d’utilitzar si vols tenir una pàgina que començi a validar XHTML 1.0. He utilitzat la informació d’aquestes pàgines Opening Popup Windows with no extra markup i DOM scripting or how to keep the code clean per fer un script que mira tots els enllaços de la pàgina i depenent de si són externs o no afegeix una icona com aquesta icona finestra nova. Almenys que no sigui per la meva pàgina que t’hagis d’instal·lar la extensió de firefox que comenta l’Arnau per evitar aquest comportament. La funció es pot veure aquí.

Encara em queden per arreglar un munt de coses però de mica en mica s’omple la pica diuen…

Orgull friki

fent el freakAvui és el dia mundial de l’0rgull friki i podeu consultar a diferents llocs un munt de frikades diverses, concretament a Microsiervos estan fent com una mena de seguiment especial de la jornada. No anava a escriure pas res, però donat que un parell de companys de feina m’han felicitat espontàniament, assumint com a cosa evident segons ells, la meva condició de friki, doncs direm alguna cosa. Per començar adjunto una foto d’un dels dies que em vaig guanyar a pols aquest qualificatiu, el dia de l’eclipse de sol, quan després d’ajornar una reunió amb força gent i sortir al carrer, em vaig posar les meves ulleres especials per veure eclipses que vaig comprar a Munich l’any 1999, on vaig anar espressament a veure’l. Evidentment cantava molt, peroò com que no hi havia millor moment per treure les ulleres per veure eclipses que durant un eclipse, es va formar un cercle de gent al meu voltant, que em demanva les ulleres “un momentet” per poder mirar al sol. Molts eren companys de treball però altres eren gent que només passava per alla, hi va haver fins i tot uns repartidors amb furgoneta que en veure la gent van parar al mig del carrer per demanar-me de mirar. Sens dubte aquell dia, mentre em senyalaven dient “demana-li les ulleres a aquell noi d’allà”, m’anava guayant la la fama…I potser també per altres petites coses quotidianes com fer fotos a les matrícules,