Una setmana de vacances pel Berguedà

Ja fa dies que vam fer una setmana de vacances pel Berguedà, a veure si recopilem una mica tot el que vam fer.

  • Rucs catalans de FuivesVisitar el Centre del Ruc Català de Fuives a Olvan, acostar-nos als rucs, veure un video i conèixer el seu impulsor en Joan Gassó (vídeo de angulartvm)
  • Entrada a la minaVisitar el Museu de les mines de Cercs, entrar 450 metres a la galeria de Sant Romà, veure com vivien a la colònia de Sant Corneli i conèixer la revolta coneguda com “Els fets de Fígols” (algunes fotos a La Vanguardia de 1932 )
  • Jaciments paleontològics de Fumanya (Fígols)Anar a veure Les Petjades de dinosaures de Fumanya que van aparèixer en una mina oberta de Carbó. Encara hi ha el museu en construcció però es veuen les petjades
  • BanyetBanyar-se i dinar al Molí del Cavaller al pantà de La Baells (varies vegades) i fer moltes fotos a espiadimonis i la serra de Picancel. Tot un descobriment!
  • Gorgs de la Riera de MerlèsBanyar-se a la Riera de Merlès a Borredà, hi havia força jovent no m’estranya que fins hi tot hi hagi un grup al facebook
  • Pont medieval sobre el Llobregat a Sant Quirze de PedretAnar a l’esglesia de Sant Quirze de Pedret, és petit però bonic i per dos euros te la expliquen molt bé i et donen uns vals de descompte. De camí hi ha un pont romànic molt txulu.
  • Via verda de Cal Rosal a PedretFer un tram de la via verda de Cal Rosal al Pedret, la gent l’acostuma a fer en bicicleta però nosaltres la vam fer a peu.
  • P1060353Pujar al Santuari de Queralt a veure les mateixes vistes però sempre diferents. Aquest cop no es veia Montserrat.
  • Restaurant Els Roures BerguedàDinar a Els Roures a la carretera de Queralt als Rasos, un altre de la llarga llista de bons restaurants que hi ha per la zona (mica en mica els anirem fent tots)
  • Berga resort, Berga, Barcelona, Cataluña (España)Relaxar-se al circuit d’aigues del Berga Resort, mai havia anat a res de saunes i spas però esta bé provar-ho almenys una vegada.

Passaport BerguedàPer cert que al Museu de les mines de Cercs ens van donar el Passaport del Berguedà, una engrescadora iniciativa del consorci de turisme de l’Alt Berguedà per anar fitxant llocs, però que quan hi erem nosaltres encara no estava en marxa del tot i ens va portar algún maldecap buscant les estatues, a part que alguns dels llocs hi vam anar abans de tenir-lo i en altres no sabien de que els parlàvem. Tot i així esta ple d’idees i mirarem d’anar-lo omplint mica en mica.

I la de llocs pendents que ens van quedar…Cada cop m’agrada més el Berguedà.