tres en uno

Linksys WAG54GAvui ha estat un dia força diferent, ha començat a la oficina quan per fí m’ha arribat el paquet de la primera compra que faig a ebay, un router adsl linksys WAG54G. Després d’haver-me donat d’alta l’any 1999 em sembla que ja tocava , i no era pas que faltessin ganes, ja que darrerament havia intentat comprar alguna cosa però sempre em superaven a l’ultim moment. Recordo especialment el dia del sorteig de la grossa de Nadal, que mentre importava els numeros a una base de dades, entre premi i premi vaig estar a punt de quedar-me un portàtil. Sort que no vaig guanyar l’aposta… De fet quan he anat a mirar com estava el tema de l’article que acabava de rebre m’he trobat un punt d’accés WAP54G per 38 euros al que li faltava un minut i mig per acabar la subhasta, total que pujo a 39 i la guanyo. Està clar que avui era el meu dia.

Aquest router vindrà a substituir un pack de tres trastos que utilitzava per a la xarxa de casa, a saber:

  • Un Router 3Com OfficeConnect 812 de dos ports a 10 Mbps que em va deixar el Joan
  • Un punt d’accés inalàmbric de timofonica 11Mbps que em va deixar el Juanjo
  • Un switch de 5 ports a 100 que em vaig comprar jo , lo unic, i que ja tenia ple.

Com podeu veure el naixement de la xarxa domèstica va tenir més a veure amb una obra de caritat que no pas amb una altra cosa. Els motius que m’han decidit a fer aquest canvi de “tres en uno” ha estat que volia tenir un sol trasto, fent servir un sol endoll, és clar, i a poder ser que la xarxa inalàmbica de casa anés amb el 802.11g a 54Mbps, al temps que el switch el volia recuperar per altres usos.

Després d’una horeta de configuració tot ha funcionat a la primera, bé no, a la tercera o així, però és igual, després de tenir la sensació de “gilipolles!!, si funciona, no ho toquis”, que torni a funcionar tot en mitja horeta, és un triomf.

També parlaria de l’altre trastu que m’han regalat els meus pares per al meu aniversari de diumenge que ve, un sintonitzador de TDT per a USB. De fet l’he comprat jo perque preferien anar sobre segur, però no crec que ho provi pas avui, ni dema, potser ni el toco fins diumenge, així que quan ho faci ja comentaré el què, sobretot si es veuen bé els canals aquests nous pel meu barri.

Em sembla que passarà molt temps abana no tingui un dia més geek que aquest.