Saps què et poses a la Boca?

L’Ester em fa arribar la informació sobre un cicle de xerrades sobre consum crític i cooperativisme que munta la “Cooperativa de Consum el Teixit de la Terra” de Sabadell i que que va començar ahir(mal dia) però que encara té tres sessions més i penso que cal fer-ne ressò. Les xerrades es realitzen al Casal Pere Quart (Rambla, 69), els dimarts del mes de març, a dos quarts de vuit del vespre i els temes són els següents:

6 de març – Acte inaugural
 • Presentació de la Cooperativa de Consum el Teixit de la Terra
 • Deconstrucció de la Paella Global
  Els ingredients que calen per l’elaboració d’una paella ens serviran per fer un repàs a quin és l’actual esquema predominant de producció, distribució i comercialització d’aliments a nivell global, i algunes de les seves causes i repercussions.
  Ponent: Jaume Altimira Palau (Veterinaris sense Fronteres)
 • Pica-pica de productes ecològics de la Cooperativa
13 de març – Cine Fòrum
 • Gran superfícieEn aquest llargmetratge documental veurem una crítica intel·ligent al consum desmesurat de la societat capitalista actual, propiciat per una publicitat cada cop més assetjadora. Consume hasta morir, els autors d’aquest documental, ens revelen com la publicitat esdevé una eina potent per a manipular la nostra alimentació, hàbits de consum i, fins i tot, l’educació i la informació que rebem.
  Duració: 60 minuts
  Debat obert moderat per Xavier Montanyès (Campanya No et mengis el món)
20 de març – Xerrada Debat
 • La terra és per qui la treballa (però queda gent al Vallès que la vulgui treballar?)
  Exposició de diferents visions de treballar la terra en front un context econòmic marcat per la globalització i la manca de competitivitat

  • El Parc Agrari del Vallès, una aposta de futur?
  • La producció ecològica. Per què?
  • El pagès: explicació en primera persona de la problemàtica actual
27 de març – Taula Rodona
 • El cooperativisme
  L’objectiu d’aquesta jornada és presentar l’alternativa del cooperativisme com a opció de consum i conèixer les bases i eines necessàries per a la creació i el funcionament d’una nova cooperativa.
  Diversos socis de diferents cooperatives ens explicaran els inicis de la seva cooperativa i quins passos seguiren fins a la seva fundació.

A veure si hi assisteixo i en puc explicar coses més d’aprop perque te molt bona pinta.