La Patum 2010

Aquest últim cap de setmana vaig anar per primer cop a La Patum de Berga, (sisi, l’any que TV3 el feia per la tele) i he de dir que em sap molt greu no haver-hi anat abans, quasi imperdonable. Aquest any però no hi havia excusa i vaig pujar el dijous al vespre a veure La Patum Completa. I la vaig veure mol ti molt bé perque vaig estar a les escales, l’Ester havia anat un parell d’hores abans a agafar lloc i ens hi vam encabir. Això si, quan va començar el primer ball ja no ens vam moure fins que van acabar els Plens, sort que duiem uns entrepans.

No se ben bé perquè em pensava que hi hauria molt més foc que música (pixapins que és un) però precisament va ser la música el que més em va agradar. Al Spotify hi ha una playlist amb la música de La Patum i a la web Sons de Patum a més hi podem reviure les sensacions que hi ha la plaça. La tonada dels Turcs i Cavallets va ser de les que més em van agradar, se’m va enganxar i la vaig estar cantant durant un parell de dies sense parar, per major desesperació dels que m’envoltaven. Aquí en deixo un petit video, (però val la pena escoltar-la sencera).

Un altre moment que realment impressiona és el ball de l’Àliga, amb tota la plaça en silenci mentre sona música solemne , de cop la gent esclata a cantar i a ballar al voltant d’ella. No se pas com deuen estar els patumaires de tota la vida a la Plaça , però a mi se’m va posar “gallina de piel” i encara ara veient el video també una mica.

Després del Salt de Plens vam anar a des-estirar les cames, fent una/unes cerveses pels carrerons de Berga. Voltant per allà vam trobar uns quants coneguts i vam estar de festa fins que va començar el Tirabol. Vaig anar a dormir cap a quarts de 5, molt cansat, però sobretot molt content. Aquí sota deixo l’enllaç a un parell de videos més del ball dels Nans Vells i de lapassada dels gegants, i unes quantes de les fotografies que vaig fer durant els quatre dies.

Nans nous de La Patum
Els nans nous de La Patum

foc de la guita de La Patum
foc de la guita de La Patum

P1070926
Nans vells

Salt de Plens de la Patum 2010
Salt de plens

La Patum i les trenes de les noies
Les trenes de les noies a La Patum

Música de Patum
Música de Patum

La banda de música
La banda

Idílic
Passeig pel Berguedà

Espero que l’any que ve pugui tornar a viure en directe les sensacións de La Patum.