Controlar la calefacció des del mòbil amb arduino

Aprofitant que avui és el dia internacional de la Internet Of Things (#IoTDay) i que he anat a la trobada de la IoTBarcelona, rescato aquest post que ja feia massa que el tenia als esborranys.

Doncs tot i que ja s’ha acabat l’hivern, fa unes setmanes vaig poder fer un video amb un una demo del control web de la calefacció i l’escalfador d’aigua mitjançant arduino. (amb subtítols en anglès i tot!). Aquesta vegada ja no és un circuit de prova com el darrer post, sinó que ja esta muntat i instal·lat i funcionant des de principis de febrer.

Arduino web controlled heating control and heater appliances from albir on Vimeo.

La idea és controlar des del mòbil o in situ, un parell d’endolls als que hi ha connectats la caldera de la calefacció i el termo d’aigua calenta, de manera que es pugui engegar unes quantes hores abans i trobar tota la casa ben calentona i poder fer una dutxa d’aigua ben calenta tot just arribar. A més, uns sensors indiquen tant la temperatura interior com la exterior així com la humitat relativa, per saber si fa gaire fred.

Per a fer-ho més interessant, per arribar al arduino calia fer-ho a través de la xarxa lliure guifi.net, i gràcies als companys de SamSitPer em van donar un cop de mà al fer-me una redirecció des d’internet.

Tot i que al video no es veu molt bé pels reflexes, la nova versió té un disseny per a mòbil amb un toc molt professional, una gran aportació que he d’agraïr al company de feina @dpam23.

Espero acabar una recepta o tutorial amb tots els passos i les peces necessàries per poder reproduir el muntatge, quan la tingui feta ja la posaré per aquí, tot i que vaig força a poc a poc.
Nota : Aquí és on el post es va quedar al tinter i imagino que es el que voldreu saber 🙂