Xerrades TEDxBarcelona

P1080422

Aquest dimecres passat vaig anar al TEDxBarcelona, animat per haver vist algunes de les famoses xerrades del TED com la ja clàssica del Hans Rosling. El TED (Technology , Entertainment, Design) son unes xerrades que van començar als EUA als anys vuitanta sota el lema “Ideas Worth Spreading” i que si bé al principi eren força elitistes tant pels ponents com pels assistents, recentment han permès que altres llocs organitzin independentment xerrades similars sota la denominacio TEDX-nomdelaciutat. En aquest cas era la segona vegada que s’organitzava a Barcelona

El format es basa en xerrades curtes, d’entre 10 i 20 minuts, alternades amb alguns videos de intervencions destacades a altres trobades TED d’altres paisos, que ens presenten innovacions o reflexions sobre àmbits diferents. A més en el cas dels events com el de Barcelona s’intenta que aquests continguts els puguin aportar gent de la zona, així podem veure que al programa n’hi havia mitja dotzena (Air-Pots reinventar el cultivo de árboles per Josep Selga entrevistat a la Contra de l’Avui de fa dos dies , Barcelona 2159, Sónar Kids, Languages as an asset per Ignacio Pérez , Gamers Games per Dani Sánchez-Crespo , creador del joc de PSP Invizimals i Nuevas formas de comer pel cuiner Iker Erauzkin que va fer un quadre que després es van menjar alguns dels assistents. Les altres xerrades també van ser força interessants, em va agradar força “What adults can learn from kids” de Adora Switak(una nena de 12 anys) i la d’en Bil Gates(malgrat els escarafalls inicials) sobre la fita de les zero emissions de CO2. La fórmula utilitzada per enfocar l’estat actual de les coses i visualitzar la mena de canvi necessari em va semblar molt bona, les solucions que proposava ja generaven més dubtes. (les diapositives que va utilitzar en la seva presentació)

Tot plegat va ser realment força inspirador, a més la xerrada em va servir per desvirtualitzar els twittaires @marphille i @ferranbdn i retrobar-me amb el company de guifi.net i organitzador del pirenelab en @josepjc , mentre anava seguint de tant en tant el hashtag #tedxbarcelona des del mobil . Si tinc l’oportunitat de repetir ho faré.

Aquí podeu veure algunes de les fotos del TEDxBarcelona que vaig fer des de la tercera fila

TEDxBarcelona mindmap
Mindmap de les xerrades

Nuevas formas de comer – Iker Erauzkin
Iker Erauzkin va fer un quadre amb menjar i despres alguns dels assistents el van tastar!!!

Presentació Micromundos Novarama
Presentació Micromundos Novarama

Languages as an asset – Ignacio Pérez
Languages as an asset – Ignacio Pérez

Europa – cómo despertar un espíritu común – Florian Mück
Europa – cómo despertar un espíritu común – Florian Mück

Cloenda TEDxBarcelona
Cloenda de l’acte

Finestra de l'auditori Wintherthur
Finestra de l’auditori Wintherthur

Xerrada de la CECOT : Com fer negoci amb les xarxes socials

Conferencia: 'Com fer negoci a les xarxes socials' organitzada per Cecot Terrassa
El Club de Màrqueting i Vendes de la CECOT ha obert aquest matí les portes de la trobada: “COM FER NEGOCI AMB LES XARXES SOCIALS”, una conferència sobre les xarxes socials enfocada a la promoció empresarial i de negoci, l’anàlisi de casos d’èxit portats a terme mitjançant la web 2.0 i una petita demostració pràctica per fer-hi el primer pas.

CECOTLa jornada ha començat puntual a les 8:30 amb l’acreditació dels assistents i el posterior esmorzar al rebedor de la CECOT, on en varies rotllanes, els assistents s’han anat presentant breument per trencar el gel i fer networking

En la benvinguda a la conferència, Alfredo Vega (Tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones) ha remarcat que “les oportunitats de les persones estan a l’alçada de les seves xarxes socials” i que per això “l’element definitori de la Societat de la Informació és precisament saber com gestionar-la” i això inclou totes les persones i també la pròpia administració. Eliseu Vila (President del Club Cecot Internacionalització) ha afegit que les Noves Tecnologies han canviat els mercats i aquests el nostre futur, així cal aprofitar les capacitats de sectorització i de segmentació directe de les xarxes socials per a potenciar les empreses locals.

Xerrada CECOT , "Com fer negoci a les xarxes socials" : Pere RosalesDurant la intervenció de Pere Rosales, expert en xarxes socials, ha indicat que a la xarxa, com al món real, comprar és un acte social amb motivacions emocionals i que cal mereixer la confiança dels clients. Per això és imprescindible assumir el canvi de mentalitat que implica que els mercats s’hagin transformat en converses (Cluetrain Manifesto). Per participar-hi efectivament cal assumir la gestió de la reputació digital apostant per la transparència, assumint les deficiències i les crítiques per poder millorar i actuant proactivament en el diàleg amb el client.

Tot seguit Elena Gómez (Presidenta at FECEMD (Federación Española de la Economía Digital) i CEO de La Cigueña del bebé, ha explicat com va utilitzar la xarxa de contactes professionals LinkedIn per aconseguir augmentar les vendes un 30% i reduir les despeses un 7% en menys de un any, invertint diàriament 1h a LinkedIn, 10 minuts a Facebook i 20 minuts a twitter. David Villanueva, Responsable de noves tecnologies de l’Editorial Clie dedicada a texts religiosos en “un mercat molt gran, però un nínxol de mercat molt petit”, ha explicat com convertir una petita editorial creada el 1924 a tenir més fans al Facebook que socis el Barça: amb diàleg i servei.

Xerrada CECOT , "Com fer negoci a les xarxes socials" : Santi RiusFinalment Santi Rius, assessor de màrqueting per internet de la Cecot, ha explicat pas a pas la creació al Facebook de la pàgina empresarial d’un dels seus associats i ha resolt les preguntes d’alguns dels assistents. També s’ha pogut veure breument LinkedIn i twitter.

El centenar d’assistents i el fet que s’hagi excedit en vint minuts el temps previst, ha evidenciat que hi ha interès per les xarxes socials i les oportunitats de negoci associades, per això el Eliseu Vila ha comentat que des de la Cecot seguirant impulsant aquestes conferències i molt possiblement plantejaran tallers pràctics. A més el proper 13 de Juliol a les 19:00 organitzen una barbacoa networking (sense foc) al jardins de la CECOT