Flickr un any més, de moment

Acabo de pagar els 25$(15€) que costa renovar per un any més el servei ‘PRO’ del Flickr, la web on allotjo les fotos des de febrer de 2005 (ja fa tres anys) . A dia d’avui hi tinc allotjades un total de 13845 fotos de les quals 3321 són públiques i sota llicència CC BY-NA-SA comptabilitzant 38641 visites en 95 sets (àlbums) . En aquest temps he fet 195 contactes dels quals 28 són friends i per tant tenen accés a les 10524 fotos privades, he marcat com a favorites 400 fotos i pertanyo a 89 grups i representa que n’administro 6.

Quan em vaig donar d’alta al Flickr, Ludicorp, l’empresa que el va crear encara no havia estat comprada per Yahoo! així que puc dir amb orgull que sóc un old-skool member i fins que no van obligar a accedir al servei amb el Yahoo ID ho feia a través d’un login especial. Quan es va produir la compra, hi va haver certes reticències per part dels usuaris que creien que al formar part de una empresa molt més gran es perdria el seu esperit, però el doblar el temps i les condicions del servei va ajudar a reduir-les. Que jo recordi, el tema de requerir un Yahoo ID ja va ser força polèmic i hi va haver molta gent que es va donar de baixa i es va passar a altres serveis. Més endavant hi va tornar a haver polèmica amb els filtres de contingut mitjançant els quals alguns usuaris veien marcades les seves fotos com a inapropiades segons uns criteris sovint força puritans. Aquests però es podien deshabilitar a voluntat. El tema del filtrat ja va anar a majors quan a certs paisos com Alemanya no es permetia aquesta opció i les crítiques per censura es van fer sentir al mateix flickr i a tota la xarxa.

Malgrat tots aquests enrenous, en general estic satisfet del servei, tot i així en el moment de renovar el servei em venen certs dubtes des que Microsoft va anunciar la seva intenció d’adquirir Yahoo! sencera(això també inclou del.icio.us per exemple) i avui manifesta que si no hi ha un acord, esta podria fer-ho en plan hostil . Encara tinc menys simpatia per l’empresa de Redmond i si tingués uns quants mesos més per renovar el servei consideraria seriosament donar-me de baixa tot i els maldecaps que tindria per moure tretze mil fotos, tot i que hi hauré d’anar pensant perque segur que algún dia caldrà fer-ho a corre-cuita