Conduir bé a la A2 és impossible

Aquest matí he acompanyat a l’Emma fins a l’aeroport del Prat perquè hi havia de ser a les 7 en punt per agafar un vol a Màlaga. Cada vegada que cal anar a l’aeroport mires la combinació d’horaris de tren que cal fer per no haver d’agafar el cotxe, però en ocasions com aquesta en que has d’agafar un tren a les 4:40 a l’estació per estar a les 7 al Prat, resulta que t’hauries de llevar pel volt de les 4 del matí tot cridant : “Visca el transport públic!!!!”
Horaris de Renfe de Terrassa a l'Aeroport

Així que ens llevem a les 5:45 per sortir a les 6:00 amb el cotxe des de Terrassa. Recorregut : Autopista de Rubí, A7, A2 i aquí és d’on ve el motiu d’aquest post. No havia passat mai per la A2 a quarts de set del matí però hi ha moltíssim tràfic de camions que van a SAC!. Si el límit son 80 Km/h ells van una mica per sobre del límit, sense mantenir la distància de seguretat, literalment EMPENYENT els cotxes i avançant tant per la dreta o per l’esquerra segons si estas completament a la dreta o et venen per un dels molts carrils d’incorporació que hi ha. En menys d’un quilòmetre m’he vist embolicat en tres incidents amb camions, fins que al final he vist el flash d’un dels radars, que de moment no se si anava per mi o no. Deuria anar a 90 i poc Km/h, Genial!!!

Aquí és on entra l’altre tema, esta clar que els cotxes tampoc som uns sants, però es nota molt la diferència entre el que porta un sistema GPS que l’avisa de la majoria de radars i el que no. El primer condueix com si fos de una casta superior, corrent molt per sobre del limit per frenar de cop pocs metres davant del radar, mentre que el segon, a empentes de camions acaba passant el limit per 10 Km/h. Personalment trobo que els navegadors GPS són molt i molt útils per quan vas de viatge però per a trajectes coneguts o de rutina em semblen molt prescindibles, però es veu que no, son el nou carnet que et permet saltar-te amb impunitat els limits.

Apart comentar que he fet un petit tram d’aquests de velocitat variable, del que tantes crítiques s’han sentit aquesta setmanan passada. Doncs què en puc dir, que veient el conjunt global de com esta la mobilitat en general, entenent que els criteris ambientals són dificils d’assimilar com a propis sobretot si no tens més opcions per moure’t i que efectivament suposara un augment de les multes que repercutira a la butxaca de molta gent, sense defensar el vehicle provat, és normal que el conductors estiguin bastant emprenyats.

En el cas dels cotxes i la conducció, estic bastant d’acord amb en garito que fa uns dies en comentava en un post tots els avenços que ja es podrien haver aplicat als cotxes per controlar un munt d’aspectes de la conducció, fent-la més eficaç, segura i ecològica. Que no es pot anar a més de 80? doncs que sigui el cotxe qui m’impedeixi incomplir la llei, que no es pot conduir begut? doncs posa’m un alcoholimetre que impedeixi, que cal mantenir la distancia de seguretat? doncs posa’m un detector de proximitat que m’avisi o freni quan toqui, que no es pot emetre tants gasos? doncs limita les cilindrades… que tot aixo semblen tonteries, ja pot ben ser, però no és tambe una tonteria comprar un cotxe de 150 CV que agafi un centenar de Km/h més del permès? o conduir 4X4’s per la ciutat? això si, procura que hi hagi una alternativa real, que funcioni per tothom a totho hora , SEMPRE!
Al cap i a la fí ho veig com moltes altres coses que ens vénen de les administracions, suposadament ben intencionades, però quasi sempre fetes a mitjes, tard i malament. Ho volen arreglar o no? Es preocupen per nosaltres o no? doncs aleshores que s’hi posin, això si, però a sac, sense mitjes tintes i tots a passar pel tub. I que consti que a mi m’encantaria que no calguessin normes restrictives i sancions i que sortís de totes les parts de fer les coses com cal, però sembla que és impossible…

Ja estic més descansat… ara a esperar la multa.