A la WordCamp 09

Aquest dissabte passat vaig anar a la segona WordCamp Spain 09 que aquesta vegada es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana i no pas al Citilab com l’any passat.

La sala de la Wordcamp 09 Sap greu dir-ho però aquest any la cosa no va rutllar tant bé, per començar no es van passar uns videos introductoris i després, just en els primers minuts de la primera xerrada, uns problemes amb la instal·lació de wordpress a la màquina del ponent es van traduir en una llarguissima interrupció. Acabats d’arribar a un dissabte a quarts de deu i sense la dosi de cafeïna adequada aixo va ser fatal, molts ens vam dedicar a xerrar amb els companys o fer altres coses tot aprofitant la connexió.

Al sector sud, com al final dels autocars quan anavem d’excursió , ens vam trobar mitja colla de les TwittPartySBD (@luigix, @persanz, @galu, @oriolfb i tambe @miquellaboria i @mokibcn , i jo, que personalment no vaig estar gaire per les xerrades. De fet em va semblar que els temes i els ponents eren gairebé els mateixos de l’any passat i potser per això no estava gaire al cas . La novetat de una taula rodona sobre la comunitat de ‘WordPress espanyol’ i el que envolta a les traduccions (oficials o no), tot i que pintava interessant, al meu parer es va convertir en el típic flame de catala-castellà-espanyol-sudamericà-yomas-puesmiraquetu que sembla que ha d’apareixer si o si a tots i cadascun dels fòrums. Vaig fer be de no afegir-m’hi, no hi hagues estat còmode. Ja per la tarda, vaig fer campana de la ultima xerrada perque començava a estar força cansat , pero pes comentaris que veig potser hagués valgut la pena.

Massa crític per unes xerrades gratuites on et donen el jalar i et regalen una bossa? potser si, que m’esperava molt després de l’any passat? potser també. Que les ultimes xerrades m’han deixat el llistó molt alt? una miqueta. Segur que la la propera les coses sortiràn molt millor.

Aqui deixo algunes fotos que vaig fer , les referencies al hashtag #wcs09 alguns enllaços a altres comentaris sobre la wordcamp.