Fotos curioses de Malta

Aquest vespre en un sopar m’han dit que els havien agradat molt les fotos de Malta de l’anterior post, així que en posaré unes quantes més, però no pas de aigues clares o edificis històrics no, aqui veureu uns quants avisos força peculiars i que potser reflexen el tarannà dels maltesos (o no) i altres imatges curioses que vam trobar

d’entrada les fotos de rètols curiosos, alguns amb molta tela, fixeu-vos-hi bé i si cal amplieu-les clickant-hi a sobre.

Vendre nens com a esclaus
En un restaurant de Mdina(Malta) diuen que Vendran com esclaus els nens que vagin sols (Unnatended children will be sold as slaves), de bon rotllo..

Estas avisat
A una tenda de souvenirs de Mellieha un retol deia: “Nice to see, nice to hold… if broken consider it sold”! Esta clar oi?

Avís peculiar : salva't tu mateix
A la platja Ramla Bay a Gozo , un cartell amb una corda lligada… “When in difficulty, pull YOURSELF to the shore!!!” ah! gràcies eh!

La gent fa cas
També a Ramla Bay, diu un rètol, “No walking beyond this point” però al darrera hi ha unes petjades…

No internet at the cibercafe
Cibercafe sense internet!!! i a sobre es diu WYMCA… ui,ui,ui…

Ara un seguit de fotos curioses.

Tens Calor?
Tens Calor? que me’n dius d’uns ventiladors?

Vodafone patrocina...
Vodafone patrocina Joan Baptista…

(irreverent)

Mind your head
Mind Your Head….

KKK Pride? WTF!!!
Alla es poden triar les matricules, però tenint un Kia Pride demanes el KKK?!?? WTF!!!

Candau al candau
Posem el baldó, però millor amb un candau…

Candau friki
I aquest candau Tetra-brik?!?!

Marsalforn
Aquesta pel Marçal ^^

crash?
Paracaigudes

La boira i la sombra
La boira i la seva ombra.

Dingli Cliffs
Penya segats amb cotxes estimbats (son molt petits!!!)

Fòsil a Dwejra Bay
Un fòssil de uns 10 cm d’ample a Gozo (Scutella rubrotunda)

Peus de Zebra
Peus de zebra!

Per cert, que aquesta setmana a cuatro van fer un callejeros viajeros de Malta que em vaig mirar a trossos però que em va deixar bastant de pedra perque no quadrava gaire amb el que vaig explicar: que Malta era molt tranquil i no hi vam trobar gaires espanyols. Al reportatge es van centrar bastant en les zones de marxa de Paceville (una ciutat al costat de La Valetta en plan Lloret), on nosaltres no vam anar perque estavem avisats, però veure a la televisió dotzenes d’espanyols mamats de “botellón” fent tonteries davant la càmara em va deixar una mica xocat. Almenys alguns dels paisatges si que es poden veuen …

Les vacances a Malta 2010

Ja fa quasi un mes que vam marxar una setmana de vacances a Malta i encara tenia pendent endreçar totes les fotos. Aqui us en deixo unes quantes de triades

Mellieha Bay
Les vistes que teniem de la Mellieha Bay des de l’hotel

Peugeot 107
El cotxe de lloguer, un peugeot 107 (ideal parejas)

Parada de Cisk al Farsons beer festival
Us presento la cervesa local, la Cisk en un festival de cervesa que feien, ejem..

Pescador de La Valetta
Un pescador davant La Valetta

Siege Bell
Dins les columnes del Siege Bell a La Valetta

El port des del Saluting Battery
El port de Senglea des del Saluting Battery de La Valetta

the Grand Harbour
El gran Harbour de Senglea

The Gardjola i la Valetta
Torre de vigilància a Senglea amb La Valetta al fons

Mañaners Guitarra i percussió
Els Mañaners tocant a La Valetta

Barques Malteses
Barques típiques a Marsaxlokk

Blue Grotto
El Blue Grotto a Gozo

Azure Window
El Azure Window a Gozo (espectacular!!!)

Gozo Ferries
Encreuament dels Ferries entre Malta i Gozo des de Comino

Citadella
La Ciutadella de Gozo

Arribant al blue lagoon
Arribant a El Blue Lagoon de Comino

barca dels gelats al blue lagoon
La barca dels gelats del Blue Lagoon

Crystal lagoon i la Torre de Sta Maria
El Crystal Lagoon i al fons la Torre de Sta Maria a Comino

Txules oi? però abans d’anar-hi no en sabiem res de res, aleshores, perquè Malta?

  • Tenim predilecció per les illes, perque te’n vas amb la sensació que ho has vist tot.
  • Perque ens va semblar barat (després tot té el mateix preu que aquí)
  • Perque aquest any voliem un lloc de platja i relax.

Com és Malta?

  • D’entrada dir que el pais de Malta son tres illes (Malta, Gozo i Comino)

  • És més àrid, hi ha molts penya-segats, poques platges i petites, però l’aigua és com la de les millors cales de Menorca.
  • Si t’agrada la història estas de sort perque tant hi ha temples del 3600 AC, restes arqueològiques de grecs, cartaginesos, romans, i un munt de castells i fortificacions tant de les batalles i setges entre cristians i musulmans com de la Segona Guerra Mundial
  • Les carreteres son pèssimes, tant per l’asfaltat (per dir-li d’alguna manera), per la senyalització incoherent o inexistent, com per tots els amables conductors que escrupolosament NO respecten les normes. Ah i se m’oblidava, es condueix per l’esquerra! 🙂
  • S’hi parla anglès i maltés (idioma oficial de la UE), que no s’enten gens perque sona com l’àrab però s’escriu amb grafia llatina. Això tampoc ajuda amb els rètols de les carreteres.
  • En general es menja força bé i barat, amb sabors bastant intensos, amb força peix i carn, sobretot de de conill. S’acostuma a menjar a horaris europeus.

Que recomano veure?

  • Alguns paisatges naturals són molt espectaculars, sobretot el Azure Window i el Blue Grotto de Gozo. Al Blue Lagoon i el Crystal Lagoon de Comino les aigues son molt netes i d’un blau molt intens, cal pagar força per anar-hi en barca pero val molt la pena malgrat la gentada que hi ha
  • Per bones que diguin les guies que son les platjes, si has anat a la Costa Brava no t’esperis gran cosa. Això si com que no n’hi ha gaires, quasi que pots anar a totes i jutjar per tu mateix. Lo millor és l’ambient de la gent que hi fa tota mena de barbacoes i sopars a les seves barraques (diria que allà deuen tenir llei de costes)
  • Voltar per La Valetta i Les Tres Ciutats al voltant del seu port natural. No sóc gaire d’esglesies però la CoCathedral de Sant Joan és impressionant i amb una molt bona audioguia i un preu molt raonable (6€), Si passes al migdia pels Upper Baracca Gardens et trobaras la canonada del Saluting Battery que fan cada dia.
  • Els temples de Haġar Qim i Mnajdra de 3600 anys ABANS de crist, estan bastant ben conservats i amb un museu molt digne. Tots els altres temples de Malta estan en molt mal estat i poden ser molt cars per veure molt poca cosa.
  • La ciutat enmurallada de Mdina a Malta, la Ciutadella de Gozo, el poble pesquer de Marsaxlokk i altres coses arqueològiques curioses com el Clapham Junction, unes marques que encara no saben que son…
  • ah si… i tasteu el licor de figues de moro, i el whisky XD

Fa una mica de cosa veure que Malta, amb 400mil habitants , és dins de la Unió Europea amb el maltés a la llista de idiomes oficials i malgrat això a vegades recorda la espanya dels anys 50 (enveja?) En fi, a nosaltres ens ha agradat força així que podeu apuntar Malta a la llista de possibles vacances.

Una setmana de vacances pel Berguedà

Ja fa dies que vam fer una setmana de vacances pel Berguedà, a veure si recopilem una mica tot el que vam fer.

  • Rucs catalans de FuivesVisitar el Centre del Ruc Català de Fuives a Olvan, acostar-nos als rucs, veure un video i conèixer el seu impulsor en Joan Gassó (vídeo de angulartvm)
  • Entrada a la minaVisitar el Museu de les mines de Cercs, entrar 450 metres a la galeria de Sant Romà, veure com vivien a la colònia de Sant Corneli i conèixer la revolta coneguda com “Els fets de Fígols” (algunes fotos a La Vanguardia de 1932 )
  • Jaciments paleontològics de Fumanya (Fígols)Anar a veure Les Petjades de dinosaures de Fumanya que van aparèixer en una mina oberta de Carbó. Encara hi ha el museu en construcció però es veuen les petjades
  • BanyetBanyar-se i dinar al Molí del Cavaller al pantà de La Baells (varies vegades) i fer moltes fotos a espiadimonis i la serra de Picancel. Tot un descobriment!
  • Gorgs de la Riera de MerlèsBanyar-se a la Riera de Merlès a Borredà, hi havia força jovent no m’estranya que fins hi tot hi hagi un grup al facebook
  • Pont medieval sobre el Llobregat a Sant Quirze de PedretAnar a l’esglesia de Sant Quirze de Pedret, és petit però bonic i per dos euros te la expliquen molt bé i et donen uns vals de descompte. De camí hi ha un pont romànic molt txulu.
  • Via verda de Cal Rosal a PedretFer un tram de la via verda de Cal Rosal al Pedret, la gent l’acostuma a fer en bicicleta però nosaltres la vam fer a peu.
  • P1060353Pujar al Santuari de Queralt a veure les mateixes vistes però sempre diferents. Aquest cop no es veia Montserrat.
  • Restaurant Els Roures BerguedàDinar a Els Roures a la carretera de Queralt als Rasos, un altre de la llarga llista de bons restaurants que hi ha per la zona (mica en mica els anirem fent tots)
  • Berga resort, Berga, Barcelona, Cataluña (España)Relaxar-se al circuit d’aigues del Berga Resort, mai havia anat a res de saunes i spas però esta bé provar-ho almenys una vegada.

Passaport BerguedàPer cert que al Museu de les mines de Cercs ens van donar el Passaport del Berguedà, una engrescadora iniciativa del consorci de turisme de l’Alt Berguedà per anar fitxant llocs, però que quan hi erem nosaltres encara no estava en marxa del tot i ens va portar algún maldecap buscant les estatues, a part que alguns dels llocs hi vam anar abans de tenir-lo i en altres no sabien de que els parlàvem. Tot i així esta ple d’idees i mirarem d’anar-lo omplint mica en mica.

I la de llocs pendents que ens van quedar…Cada cop m’agrada més el Berguedà.