Archive for May, 2009

Sisè aniversari de lliurealbir

Maradadéusanyó!!!! això cada vegada va més ràpid!!! Aquest pasast dia 28 va fer sis anys del primer post a Lliure Albir. Volia fer com altres vegades i posar la primera plantilla de totes pero ara no la trobo, o posar una foto amb unes espelmes i tal, però com que no en trobo cap que m’agradi doncs tampoc, si de cas podeu llegir el post del cinquè aniversari de lliurealbir que me’l vaig currar una mica més.

Veient els primers posts, està clar que la temàtica ha anat evolucionant de desbarrades monumentals a altes hores en estats dubtosos cap a quasi unicament parlar sobre temes tecnològics. No crec pas que em deixi anar escrivint com ho feia abans, però tampoc ho penso pas editar o eliminar, els posts són allà perque hi van ser i jasta. Igualment hi ha força cosa pel wayback machine(fotos incloses) així que ja esta bé. El què he vist però és que hi ha algunes parts que necessiten d’actualització i manteniment rutinari, però vaja quan tingui un moment intentaré posar-m’hi… f( ¬ ¬)

Sis anys ja comencen a ser uns quants…

FELICITATS TRICAMPIONS!

No he estat pas a totes les convocatories espontànies, de fet només vaig sortir al carrer després de la final de Roma, pero aquest Barça és molt gran i anirà passant el temps però aquest més del maig el recordarem sempre, pel 2-6 al Bernabeu, per les semis del Chelsea superades amb el gol d’Iniesta, per la Copa del Rei guanyada a un gran Bilbao, per la lliga i per l’exhibició de la final de la Champions davant el campió vigent.

Messi marcant el segon gol del Barça a la final de la Champions de Roma 2009

Reconec que d’un temps cap aquí em sento més culer que mai. Visca el Barça i visca Catalunya!!!

Antena nova a TRSAJuliol22

Aquest matí he instal·lat la nova caixa estanca amb antena planar integrada de 5Ghz que servirà per enllaçar amb el node TRSAmosterol o el node LPla-LP_can_cortes_ag26. De moment l’he deixat en mode AP i més endavant ja farem proves d’enllaços. Aquí us deixo una foto i totes les altres del procés

L'antena planar nova instalada

Aquests últims deu dies estic bastant mogut amb el tema de guifi.net i a més la circumstancia acompanya, a part del possible enllaç amb Les Planes, a Sabadell en una setmana han sortit dos supernodes projectats. A veure si estarem a la troncal abans del que ens pensavem… 🙂

Les Planes a la vista

Aquesta tarda, m’he trobat amb dos companys de guifi.net de Les Planes per veure si des del seu node LPla-LP_can_cortes_ag26 es veia el meu node TRSAJulio22 a Terrassa(17 Km) i es podria establir el següent enllaç:

DONCS SI!!! \( ^^)/ Com es pot veure a la seguent imatge del survey d’una nanostation 2, si que es veuen!!! el senyal no és massa bo, però per ser amb les antenes orientades a la babalà és prou bon començament.
Guifi.net : Survey desde Les Planes fins a Terrassa

Aquest cap de setmana instal·laré al node una nova antena de 5 Ghz encarada cap a Les Planes per seguir fent proves. A veure si podem fer un bon enllaç a distància, ja en tinc ganes !!!

Fotos del Mercaham de Cerdanyola 2009

Cartell Mercaham 2009Aquest dissabte per la tarda vaig anar a treure el cap al Mercaham de Cerdanyola 2009, una fira de radioaficionats on guifi.net hi tenia un stand i hi va fer una xerrada pel matí , massa d’hora per mi (les 10h)

En una gran carpa al centre de Cerdanyola hi havia la meitat de l’espai per a expositors i stands i l’altra per a paradetes amb material de segona mà. Tot i que jo no en sóc pas de radioaficionat, el meu pare si que ho és, i durant força anys vaig estar patint les interferencies de l’emisora a la tele i sentint el soroll del rotor, per això molt del material vell que hi havia per allà em resultava molt familiar. Potser d’aquí em ve que m’agradi el tema d’antenes f(^^). No vaig comprar res , però hi havia un munt d’aparells curiosos.

De les xerrades només vaig escoltar la de SDR (Software Defined Radio), on he de dir sense cap vergonya que no em vaig assabentar practicament de res.

Aqí us deixo algunes fotos i l’enllaç al album del flickr

Radios
Radios velles en una parada

Retro
Radios, encara més velles

Radios
Radios velles, velles…

Parada guifi.net al Mercaham
El Stand de guifi.net

Antenes i supernode  guifi.net (RB433)
Exposició trastos guifi.net : Supernode (RB433), Nanostation i el vell Linksys WRT54GL

La parada de guifi.net va estar donant cobertura a dins de la fira amb un AP senzill, pero que agafava l’acces a internet del node CDVAteneu mitjançant un enllaç fet amb una nanostation que hi havia a fora la carpa. Va estar be coneixer en persona i tornar a trobar als de la colla de Cerdanyola i fer algun contacte interessant per Terrassa. M’agraden aquest saraus.

Per anotar a l’agenda

Encara que m’agradaria, no crec que pugui anar a totes aquestes convocatòries. Ultimament hi ha un munt d’activitats per fer i llocs on anar, moltes!. A la primera , el Mercaham de Cerdanyola em sembla que si que hi aniré a treure el cap a la tarda.

Fotos de la Festa Ubuntu Jaunty Jackalope a Terrassa

Malgrat que només vaig poder anar-hi el divendres per la tarda i una estona el dissabte al matí, coincideixo amb altres assistents en que la Festa de presentació de la Ubuntu Jackalope al IES Nicolau Copèrnic de Terrassa va ser tot un èxit. El dissabte al matí , no vaig anar a cap de les xerrades perque em vaig quedar al hall parlant amb altres assitents, entre ells els de tuxbrain que per la tarda van donar la de OpenMoko i que em van fer les dents força llargues amb el telèfon Neo Freerunner.

Malgrat no asssitir a les xerrades del matí , estar xerrant i pululant pel hall em va produir una sensació molt grata, un sentiment de pertinença al trobar-me entre molta gent amb qui compartim certs valors, una admiració per conèixer altres projectes relacionats amb el programari lliure que també treballen per crear nous espais de llibertat i un alleujament del meu pessimisme congènit en veure el potencial que representa que cada cop hi hagi més gent al vessant del programari lliure (sobretot gent molt jove). En fi, que em vaig estovar una mica, ho reconec. Per això em sap molt greu no haver pogut estar durant tota la festa tot i que amb el que vaig veure ja en tinc prou per felicitar als ubuntaires catalans que van organitzar la festa.

Aquí us deixo l’enllaç a les meves fotos de la festa , la pàgina amb enllaços a fotos de altres assistents i una petita selecció de les meves , inclosa la que es veuen els trítpics de guifi.net que vaig deixar a la taula d’inscripcions a recepció. Per cert que ara que hi haurà temps, a veure si posem operatiu el node guifi.net al IES Nicolau Copèrnic :

Fons Escriptori ubuntu Nicolau Copèrnic
Fons Escriptori ubuntu Nicolau Copèrnic

Privatiu vs Lliure
Apple & Dell, tots amb ubuntu (el Dell es igual igual que el meu)

Freerunner
Veient el funcionament de un Neo Freerunner

Presentació Jaunty
Això és un Jaunty Jackalope!!!

Tríptics a la taula de inscripcions
Els tríptics de guifi.net que vaig deixar a la taula de inscripcions a la recepció.

Festa Ubuntu Jaunty Jackalope a Terrassa

Catalan Loco Team Aquest proper cap de setmana el grup d’ubuntaires catalans (Catalan LoCo Team) organitza al IES Copernic de Terrassa la festa de presentació de la nova Ubuntu Jaunty Jackalope , amb un munt de xerrades interessants al voltant el programari lliure i una install party.

Si voleu venir cal inscriure’s en aquest formulari : http://www.ubuntu.cat/JauntyJackalope . Jo ja m’he inscrit i hi aniré segur el divendres per a tarda. El dissabte potser m’hi passi fins al migdia. Així com a curiositat, aparec a la foto de la capcalera de la pàgina del Loco Team de quan vaig anar a la presentació de la Ubuntu Feisty Fawn

Dóna la coincidencia que el IES Copèrnic és un node projectat de guifi.net a Terrassa que esperem muntar després de la festa i on es va fer una xerrada de presentació de guifi.net a principis de febrer. Aprofitaré l’ocasió per portar uns quants tríptics de guifi.net i potser acabem fent quelcom més però encara no se sap.

I com sempre passa, l’agenda juga males passades ja que aquest mateix dissabte es celebra el 5è aniversari de guifi.net amb una jornada de xerrades sobre xarxa lliure, guifi.net i també sobre programari lliure però més orientat a xarxes, amb tallers de streaming de audio i VeuIP.