Archive for February, 2009

Carnestoltes i esquí al Solsonès

Aquest cap de setmana passat el vaig passar pel Solsonès, fent esquí de fons a Tuixén per primera vegada a la vida el dissabte al matí, celebrant el carnestoltes al vespre amb algunes disfresses molt i molt currades i dinant carn a la brasa el diumenge. Un cap de setmana molt txulo, llevat de quan vaig perdre els papers intentant fer anar els esquis de fons com si fossin els d’alpí que havia conegut fa anys i quan em van arribar les inevitables agulletes molt abans que a tothom. Aquí us deixo un video (que dificil que és a vegades fer un video i que el so d’ambient no et faci una mala passada) i algunes fotos:


Esqui de fons from albir on Vimeo.

esquiadors
uns esquiadors que esquiaven al pas

lenticulars

uns núvols lenticulars el matí del diumenge

La Vall de Lord
som a la Vall de Lord \ ( ^ ^ ) /

No se si hi aniré un altre cop a fer esquí de fons perque ho vaig trobar duríssim, el que segur que faré es tornar a visitar el Solsonès perquè em va agradar molt.

Hotspot de Guifi.net a Terrassa!

Guifi.net Hotspot a Terrassa

Després de la xerrada de guifi.net al IES Nicolau Copèrnic de Terrassa de fa un parell de setmanes, vaig decidir accelerar la instal·lació i la configuració del node pojectat TRSAJuliol22, i aquest vespre l’he deixat pràcticament enllestit

Ara mateix doncs el marco com a segon node operatiu de guifi.net a Terrassa, a punt per rebre enllaços de clients i oferir acces esporàdic a internet a través del portal captiu (hotspot) que en connectar-s’hi ofereix una breu informació sobre el node en concret i guifi.net en general.

De fet es un super node ja que a més a més del AP+hotspot engegats avui encara queden 2 slots mini-PCI disponibles per poder fer enllaços a distància ja sigui a 2.4 o 5Ghz. De moment però esperarem si alguns clients esporàdics que es connectin al hotspot s’animen a conèixer més i fer un enllaç client definitiu .Actualment l’antena amb la que funciona és una sectorial senzilleta de 120º a 2.4Ghz que vaig comprar a cablematic i que cobreix aproximadament l’area que es veu en aquesta fotografia panoràmica (9360×1249 pixels). Quan sigui de dia ja fare unes fotografies de la instal·lació i també miraré de fer un post introductori de guifi.net i un altre amb més detalls tènics.

SAX!!!! (Salut Amor i Xarxa)

Manteniment de l’automòbil per a dummies

Ja fa quasi tres setmanes que uns amables brètols de matinada em van trencar els miralls del cotxe. Mentre apedaçava l’esquerra per poder anar tirant, recordava els 100 euros que em va costar arreglar-lo l’ultima vegada que me’n van trencar un (en porto 5) i pensava com m’ho faria per portar el cotxe a arreglar precisament ara que el necessito per anar a treballar.

Aquest migdia però, durant la pausa per dinar, he vist que el costat de la feina hi ha una tenda de recanvis i de cop he pensat d’anar a preguntar si tenien retrovisors per al meu model de corsa. En un moment els tenia a sobre la taula per 13 euros cadascun, increible!!! Aixi que he pensat que ja me’ls posaria jo mateix i me’ls he endut. Després a casa mirant la porta, he vist que no era tant facil com semblava i m’he posat a buscar per la xarxa “cambiar espejo retrovisor opel corsa” i altres per l’estil per als diversos noms del mateix model . Després de navegar pel forum de l’opel corsa , veure “bricos” diversos (frikades) , baixar-me alguns manuals en PDF, buscar llibres al amazon i mirar-me alguns esquemes, al final he anat a parar a un forum anglès on una unica i breu resposta finalment explicava com canviar “el wing mirror del vauxhall corsa“, us la poso a continuació:


The trim you want to remove is the bit of plastic behind the mirror. It is held on by three clips which are slid into the trim by the head and then pop into the holes in the door by their tails.
To remove, push the piece of trim upwards to slide it off the heads of the clips. Pull it off the adjuster arm (manual only).
You should see three screws for fastening the mirror.
After he mirrors are replaced, pull out the white clips from the door and slide them back into the piece of trim then push it onto the door again. Or you can leave the clips in the door and try to slide the piece down over the heads of them.

Ha quedat clar? a mi la primera frase no gaire, vaig a pasar-la pel traductor del google…


El asiento que desea eliminar es el poco de plástico detrás del espejo. Se celebra por tres clips que se deslizó en el asiento de la cabeza y luego el pop en los agujeros en la puerta por la cola.
Para quitar, empujar el pedazo de asiento para deslizarse hacia arriba fuera de ella los jefes de los clips. Saca el brazo de ajuste (sólo manual).
Debería ver tres tornillos para sujetar el espejo.
Después de que los retrovisores se sustituyen, tire del blanco clips de la puerta y deslice de nuevo en la pieza de asiento luego empújela en la puerta de nuevo. O puede dejar los clips en la puerta y tratar de deslizar la pieza por encima de las cabezas de ellos.

“Se celebra por tres clips que se deslizó en el asiento de la cabeza y luego el pop en los agujeros en la puerta por la cola”?!?!?!? aaahhhh… , ara si que ho veig clar… però no ho fare pas ara perque ja és fosc, si de cas aquest cap de setmana amb la llum del dia i el telefòn del mecànic a ma…

Actualització: Acabo de gaudir de la primera tarda lliure de divendres i he aprofitat per canviar els dos retrovisors. Al final era molt més facil… “apretar la tapa interior tot “a lo bruto” possible cap amunt fins qeu surti.Despres ja es veu molt més clar, amb uns visos i tal…