Archive for June, 2008

NO tothom té un preu.

Edith Macefield House at Seattle - picture by  Docutorial

Ja van dos posts a 37signals que em fan escriure, en aquesta ocasió comenten el cas d’Edith Macefield, una iaia de 86 anys que va morir, a casa seva com volia, aquest 18 de Juny passat a Seattle i que va esdevenir sense pretendre-ho, un símbol de resistència contra el mobbing inmobiliari. Malgrat que li van arribar a oferir fins a 1 mil·lió de dòlars mai va accedir a vendre la seva petita casa que va quedar rodejada per un gran edifici comercial. Resulta irònic que qui més la va cuidar durant l’últim any i mig, fent-li encàrrecs, ajudant-la desplaçar-se i portant-li, i fins i tot, cuinant-li els àpats, fos el cap d’obra de l’edifici que engullia casa seva. De fet es veu que la inmobiliaria es planteja mantenir la casa com una mena de museu de com era el barri abans!!!

En aquest article d’octubre de 2007 en un diari de Seattle explicaven la seva vida i la seva postura amb la situació: “I don’t want to move. I don’t need the money. Money doesn’t mean anything”, tot auna declaració de principis. Ara el mateix diari es fa resso de la seva mort.

Aquí també es veuen cases velles en aquesta situació, a Sabadell mateix n’hi ha alguns exemples, i una cosa semblant va passar amb la casa de planta baixa amb pati al darrera on vivien els meus avis, que es va haver de malvendre per no quedar com la de la foto. Aquest és un exemple de resistència que fa pensar si cal anar destruint tot lo vell per fer-ho nou a canvi que alguns s’embutxaquin un munt de calers.

Descarregar firefox 3

baixant firefox en catala :D

Acabo d’arribar a casa i complir amb la iniciativa de baixar firefox 3 el dia del seu llançament per mirar de fer un rècord guiness de descàrregues. En un primer intent no he pogut pq la web estava col·lapsada, pero de cop he pogut entrar i ha baixat a quasi 300 KB/s Kb/s!!

Si que es veritat que em sento una mica aborregat pq tothom esta parlant del mateix, a hores d’ara EUA ha fet 440mil descarregues, Alemanya 118mil i espanya 101mil, però també he de dir que penso que es important fer-ne el màxim ressò ja que molta gent no desconeix que hi ha altres OPCIONS, i no només en els navegadors web, el programari lliure ES UNA OPCIÓ que tots tenim al nostre abast. Alimentar grans corporacions i empreses sense saber que podem triar em sembla molt i molt trist. Massa vegades he sentit coses de l’estil de “no tinc la icona d’internet” a l’escriptori i si que es veritat que la gent no es capbussa a la primera, però si se’ls presenta una bona alternativa i en queden satisfets, potser en una altra ocasió en buscaran una altra. De fet ara mateix tohom en parla i fins i tot i ha una enquesta a elpais , tot i que potser avui no es un bon dia per tenir uns resultats fiables, ja que guanya firefox amb un 80%.

Teniu de temps fins demà a les 7 de la tarda per baixar firefox 3.0 i intentar fer el rècord

Simplicitat (i futbol)

Veig a 37 signals aquest genial anunci futbolístic sobre la simplicitat, exemplificada en aquest cas per la selecció holandesa, que per aquestes dates d’eurocopa i veient com els hi va, ve força al cas.

Al mNACTEC de Terrassa

Avui havia de fer molta feina i al final no n’he fet gaire (ejem) tot i així ha estat un dia força diferent. Al matí, aprofitant que els primers diumenges de cada mes és gratuït, he anat al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa (mNACTEC) a veure la demostració que fan de la gàbia de Faraday.

La demostració ha estat, diguem-ne, correcta, però un cop erem allà hem vist que coincidia amb una exhibició d’helicòpters i avions(d’interior) de radio control organitzada per el Club d’Aeromodelisme de Terrassa en motiu del seu 25 aniversari. En un primer moment no hi havia gaire gent però de seguida s’ha anat omplint. Tot i que de petit passava hores i hores muntant maquetes d’avions, no havia vist mai volar les d’helicòpters i tampoc dels avions ultralleugers que només poden volar a l’interior. No cal dir que m’ha encantat. També hi havia diversos models d’avions a motor de benzina que evidentent no s’ha pogut fer a dins del museu, tot i així el proper diumenge a les 11 del matí al camp de vol de Can Boada tornen a fer una exhibició, en la que si que es podrà veure’ls volar i fins i tot oferiràn passejades amb helicòpter a un preu força economic (tamany real). Us deixo un video(dels primers que pujo al flickr) , algunes fotos txules i l’enllaç a l’album del flickr amb més videos i fotografies.

domini

vola!

qui era Mendeleiev?

Per cert que parlant de fotos, també hi ha una exposició sobre la fotografia molt i molt interessant, amb un munt de càmeres i material vell que m’agradaria tornar a veure amb més temps. He aprofitat per fotografiar alguns altres cartells de motivació en el treball, estil retro i he acabat de penjar les fotos que tenia pendents de la sortida al Parc del Laberint del Laberint d’Horta. Un dia diferent.