Archive for April, 2008

Flickr un any més, de moment

Acabo de pagar els 25$(15€) que costa renovar per un any més el servei ‘PRO’ del Flickr, la web on allotjo les fotos des de febrer de 2005 (ja fa tres anys) . A dia d’avui hi tinc allotjades un total de 13845 fotos de les quals 3321 són públiques i sota llicència CC BY-NA-SA comptabilitzant 38641 visites en 95 sets (àlbums) . En aquest temps he fet 195 contactes dels quals 28 són friends i per tant tenen accés a les 10524 fotos privades, he marcat com a favorites 400 fotos i pertanyo a 89 grups i representa que n’administro 6.

Quan em vaig donar d’alta al Flickr, Ludicorp, l’empresa que el va crear encara no havia estat comprada per Yahoo! així que puc dir amb orgull que sóc un old-skool member i fins que no van obligar a accedir al servei amb el Yahoo ID ho feia a través d’un login especial. Quan es va produir la compra, hi va haver certes reticències per part dels usuaris que creien que al formar part de una empresa molt més gran es perdria el seu esperit, però el doblar el temps i les condicions del servei va ajudar a reduir-les. Que jo recordi, el tema de requerir un Yahoo ID ja va ser força polèmic i hi va haver molta gent que es va donar de baixa i es va passar a altres serveis. Més endavant hi va tornar a haver polèmica amb els filtres de contingut mitjançant els quals alguns usuaris veien marcades les seves fotos com a inapropiades segons uns criteris sovint força puritans. Aquests però es podien deshabilitar a voluntat. El tema del filtrat ja va anar a majors quan a certs paisos com Alemanya no es permetia aquesta opció i les crítiques per censura es van fer sentir al mateix flickr i a tota la xarxa.

Malgrat tots aquests enrenous, en general estic satisfet del servei, tot i així en el moment de renovar el servei em venen certs dubtes des que Microsoft va anunciar la seva intenció d’adquirir Yahoo! sencera(això també inclou del.icio.us per exemple) i avui manifesta que si no hi ha un acord, esta podria fer-ho en plan hostil . Encara tinc menys simpatia per l’empresa de Redmond i si tingués uns quants mesos més per renovar el servei consideraria seriosament donar-me de baixa tot i els maldecaps que tindria per moure tretze mil fotos, tot i que hi hauré d’anar pensant perque segur que algún dia caldrà fer-ho a corre-cuita

CCCB, BCC, NOW2008, guifi.net,

NOW 2008Tot aquest enrenou de sigles i paraules extranyes són les que representen la xerrada taller sobre Veu IP a la que he anat aquesta tarda al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) dins del marc de les jornades NOW 2008 organitzades el Banc Comú de Coneixements (BCC) i presentades per la gent de guifi.net.

El Banc Comú de Coneixements ja el coneixia perque fa un temps ja vaig anar a treure el cap a una trobada anterior, amb el seu lema “El saber ocupa lugar” pretén encapsular coneixement di diversos àmbits i extendre’l de manera directa mitjançant xerrades i tallers. No estic massa al dia de les seves altres activitats però aquestes trobades son força txules, sovint amb un component tecnològic i un rerefons hacktivista, i en resum força íntimes (la gent s’asseu en caixes de cartró o a terra). A més cuiden força la difusió del missatge, grabant totes les sessions i fent-ne streaming per la xarxa, fomentant el debat a través de la xarxa mitjançant sales de xat. Molt currat.

Demà miraré de tornar-hi a la tarda i si puc el dissabte per la tarda també. Per qui vulgui algun altre motiu per deixar-s’hi caure, comentar que al costat(em selba que és a les set) hi haurà una xerrada que du per titol “Software libre: la hora de los derechos humanos” a càrrec de…..RMS, és a dir, Richard M. Stallman, el pare del programari lliure, així que ja ho sabeu. 😛