Archive for January, 2008

NitBus

B20

En els ultims deu dies he agafat un parell de cops el nitbus per tornar de Barcelona, gran servei quan els altres tanquen però penosa informació d’horaris a la xarxa. Aquest divendres passat durant el trajecte vaig estar fent fotos amb un temps llarg d’exposicio al tram de la Ronda Litoral. Aquesta és la que m’agrada més.

EEE !!!

Aquesta setmana un company d’oficina ha portat l’ultim gadget que s’ha firat a Taiwan: un ASUS EEE PC. Un ordinador ultra portàtil amb una pantalla de set polzades, un processador intel celeron a 900 Mhz, 512 Md de memòria RAM, 4Gb de disc dur, disconnectivitat wifi i ethernet, menys d’un kg de pes i tot plegat a un preu que no arribaria als 400 euros. Com podeu veure se li pot canviar el sistema operatiu i posar-li qualsevol GNU/linux (amb altres també es pot, però, cal?)

Asus EEE PC

Reconec que un cop l’has tingut a les mans t’entren moltissimes ganes de tenir-ne un, principalment perque té un tamany ideal, ni massa petit ni massa gran i pesa molt poc, a més executant l’ultima versió d’ubuntu, amb tots els efectes visuals d’escriptori activats, va realment ràpid. Em sembla que quan toqui jubilar el Dell (ja té dos anys) , valoraré seriosament el tenir un sobretaula potent a casa i un com ara aquest per dur-lo a veure món. 😀

Cada gota compta

Cada gota compta

Ahir a la feina van deixar un munt de packs d’airejadors reductors de cabal de les aixetes va distribuir l’Agencia Catalana de l’Aigua en una campanya que es va fer als diaris aquest cap de setmana passat. Al pack s’hi troben dos airejadors, una clau de plàstic especial i un full explicatiu de com instalar-lo a l’aixeta.

A casa ja n’he instal·lat un a l’aixeta de la dutxa i un altre a la pica del lavabo. L’aixeta de la cuina necessitaria un airejador amb rosca tipus femella i el telèfon de la dutxa un airejador especial que caldrà buscar, però La iniciativa em sembla molt ben intencionada però posats a fer crítica constructiva proposaria que els paquets continguessin tres airejadors normals (cuina, pica lavabo, aixeta dutxa) i el de la dutxa ,un dels llocs on el consum deu ser més elevat i dificil de reduir, ja que m’imagino que es el que hi ha a la majoria de les cases. L’altra pregunta que em faig és perquè no s’ha fet abans? en fi, com ho diuen allò en castellà ? ” nunca es tarde si la dicha es buena”? … doncs això.

El perquè

Aquest matí, com els col·legis, torno a la feina despres de molts dies de vacances. Em sembla que he desconnectat una mica massa, per això ahir llegint mentre pensava en la tornada a la feina em va cridar l’atenció aquesta cita de Viktor Frankl :

Quien tiene un porqué para vivir
puede soportar cualquier cómo

Em va sobtar molt perque fa temps, alguna vegada (unes quantes) havia dit que m’interessava més el COM que no pas el QUÈ, deixant de banda el PERQUE de manera incomprensible i potser massa inconscient. Anoto el pensar-hi una mica més com a bon propòsit per al 2008 al costat dels ja tradicionals de cada any.